Модели автомобили > Ceed, ProCeed, Ceed SW

Проблем с оборотите

(1/1)

Nikolai:
Здравейте група, проблема е следния-колата е kia ceed 1.4 2010 бензин! При подаване на леко педала на газта не реагира а следващия момент при повече натискане на педала на газта отива на 2500 об. На диагностика няма грешки и показва, че на 1 % на педала двигателя вдига 2500 об! Много неприятна работа защото между 800 и 2500 не може да се кара предърпва и се "сопва". Тръгва рязка и като сменяш скоростите като пуснеш педала на газта забива! Сменени са бубини, свещи, проиводен кабел, педал, дросел, антифриз, масло, филтри, проверени са клапаните и веригата(хлабина и центровка)!
И още един въпрос ако някой е наясно ако сменя еку-то трябва ли да ходя да го обучат или става само със смяна ако имам ключа от колата донор заради иммо?

Negodnika:
 А не идва ли цялата тази работа от самия педал на газта? Все пак е електронен и ако някоя от пистите на датчика се е износила може да не подава сигнала когато педала е натиснат в този диапазон.

Nikolai:
Сменил съм го.... Не е от него

Kostadin.G:
Здравейте колеги имам същия проблем и се боря с него отдавна. Бихте ли споделили какво реши проблема при вас?

justalittlesign:

--- Цитат на: Nikolai в Февруари 19, 2021, 06:43:59 am ---Здравейте група, проблема е следния-колата е kia ceed 1.4 2010 бензин! При подаване на леко педала на газта не реагира а следващия момент при повече натискане на педала на газта отива на 2500 об. На диагностика няма грешки и показва, че на 1 % на педала двигателя вдига 2500 об! Много неприятна работа защото между 800 и 2500 не може да се кара предърпва и се "сопва". Тръгва рязка и като сменяш скоростите като пуснеш педала на газта забива! Сменени са бубини, свещи, проиводен кабел, педал, дросел, антифриз, масло, филтри, проверени са клапаните и веригата(хлабина и центровка)!
И още един въпрос ако някой е наясно ако сменя еку-то трябва ли да ходя да го обучат или става само със смяна ако имам ключа от колата донор заради иммо?

--- Край на цитат ---
Какво гледате на тази диагностика, когато няма нищо  да свети на таблото?

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия