Автор Тема: Проблем с оборотите  (Прочетена 3066 пъти)

Nikolai

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Проблем с оборотите
« -: Февруари 19, 2021, 06:43:59 am »
Здравейте група, проблема е следния-колата е kia ceed 1.4 2010 бензин! При подаване на леко педала на газта не реагира а следващия момент при повече натискане на педала на газта отива на 2500 об. На диагностика няма грешки и показва, че на 1 % на педала двигателя вдига 2500 об! Много неприятна работа защото между 800 и 2500 не може да се кара предърпва и се "сопва". Тръгва рязка и като сменяш скоростите като пуснеш педала на газта забива! Сменени са бубини, свещи, проиводен кабел, педал, дросел, антифриз, масло, филтри, проверени са клапаните и веригата(хлабина и центровка)!
И още един въпрос ако някой е наясно ако сменя еку-то трябва ли да ходя да го обучат или става само със смяна ако имам ключа от колата донор заради иммо?

Negodnika

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 64
Re: Проблем с оборотите
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2021, 12:51:02 pm »
 А не идва ли цялата тази работа от самия педал на газта? Все пак е електронен и ако някоя от пистите на датчика се е износила може да не подава сигнала когато педала е натиснат в този диапазон.

Nikolai

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2021, 12:51:46 pm »
Сменил съм го.... Не е от него

Kostadin.G

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #3 -: Май 19, 2026, 11:07:42 pm »
Здравейте колеги имам същия проблем и се боря с него отдавна. Бихте ли споделили какво реши проблема при вас?

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 852
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #4 -: Май 27, 2026, 11:41:51 pm »
Здравейте група, проблема е следния-колата е kia ceed 1.4 2010 бензин! При подаване на леко педала на газта не реагира а следващия момент при повече натискане на педала на газта отива на 2500 об. На диагностика няма грешки и показва, че на 1 % на педала двигателя вдига 2500 об! Много неприятна работа защото между 800 и 2500 не може да се кара предърпва и се "сопва". Тръгва рязка и като сменяш скоростите като пуснеш педала на газта забива! Сменени са бубини, свещи, проиводен кабел, педал, дросел, антифриз, масло, филтри, проверени са клапаните и веригата(хлабина и центровка)!
И още един въпрос ако някой е наясно ако сменя еку-то трябва ли да ходя да го обучат или става само със смяна ако имам ключа от колата донор заради иммо?
Какво гледате на тази диагностика, когато няма нищо  да свети на таблото?