Автор Тема: CEED 1.5T-GDI - Двигателят трака като дизел на студено  (Прочетена 4227 пъти)

ZAHARIEV

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Купих преди два месеца KIA CEED 1.5 турбо, хечбек. Колата е на 2 хил. км. На 400 км. светнаха едновременно три датчика - ръчна, старт-стоп и оранжевия триъгълник с удивителната. На таблото пишеше, да проверя ситемата ESC. В сервиза ги огасиха. Казаха, че не знаят какво е. Mесец след това, на 1700 км пробег светна чека на двигателя. В сервиза го огасиха, казаха, че било нещо с коляновия вал, грешка на датчика в някаква фаза. Когато я паля на студено, двигателя трака. Някой да има идея защо ми се случват тези работи?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: CEED 1.5T-GDI - Двигателят трака като дизел на студено
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2022, 07:10:18 pm »
Ако под "сервиза" имаш предвид КМБ и са казали, че не знаят от какво е просто не знам какво да кажа.
Като начало си купи някаква евтина диагностика от типа на elm327 и я закачи веднага като светнат индикаторите за проблем за да се види дали поне някакви грешки дава.

Yordan Apostolov

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
  • Киа Спортидж 1.6 t gdi
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2022, 08:26:12 am »
На мен ми прилича на дефазерите. Или по точно на системата VVTi. Ако е бензинова? Ако е дизел това тракане е от повдигачите на клапаните. Но обясни с точност в какъв интервал тракат?  Явно бензиновите двигатели на новите  Кии имат проблеми и то доста. Моята вкарва бензин в маслото и от КМБ ми разтегателен ластиците, че било от бензина, от кратките разстояния на каране и т.н.... хубави коли но нямаме сервиз като хората.... жалко!
« Последна редакция: Февруари 16, 2022, 08:29:26 am от Yordan Apostolov »
Киа спортидж на 5000км

ZAHARIEV

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2022, 12:42:16 pm »
На мен ми прилича на дефазерите. Или по точно на системата VVTi. Ако е бензинова? Ако е дизел това тракане е от повдигачите на клапаните. Но обясни с точност в какъв интервал тракат?  Явно бензиновите двигатели на новите  Кии имат проблеми и то доста. Моята вкарва бензин в маслото и от КМБ ми разтегателен ластиците, че било от бензина, от кратките разстояния на каране и т.н.... хубави коли но нямаме сервиз като хората.... жалко!
Бензин е, шуми моторът, все едно не са се омаслили повдигачите, а след минута затихва. Четох за маслото какво си написал. При турбобензиновите то се смесва в цилиндрите с бензина заради високата компресия и увеличава обема, двигателите на хонда скайактив турбо имат такъв проблем, затова се отказах от хонда сивик. има писано по въпроса в много сайтове.