Автор Тема: За колко ще продадете C'eed след 4 години?  (Прочетена 4421 пъти)

Steamwork

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
Предполагам всеки се е замислял, колко ли ще струва сега лаченият C'eed след 4 или 5 години, когато се предполага, че повечето от нас ще са си изплатили лизинга?
Лично аз смятам, че това зависи от съотношението добри/лоши отзиви от собствениците на този автомобил  write
По-добре паднал под масата, от колкото прав пред струга !

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
Re: За колко ще продадете C'eed след 4 години?
« Отговор #1 -: Март 26, 2009, 11:35:50 am »
Аз мисля, че ще се наложи като масов автомобил и ще държи цена. Подобно на VW Golf.

Имам познат в Тойота и той ми направи справка (от проучване на Тойота) за Yaris и Auris, а в класа на Auris, попада и Ceed-а. Та според проучване на пазара, което Тойота са направили бъдещето е за компактните и просторни коли. След първоначалното обезценяване от 50% (след 1-та година от закупуването) до 5-6 година цената на Yaris и Auris пада с много малко и между 5-6 година почти не се променя. Друг важен момент е гаранцията. След 4 години на Ceed-a все още ще й остават 3г. гаранция, което според мен ще е фактор при определянето на цената.

По мое мнение и с нашите МПС-та ще е така. Това можем да видим и ако отворим mobile.bg. Имам познат, който преди 6 месеца си взе Рено Лагуна SW 2002г. за 12к, а като нова тази кола с почти всички екстри достига 40к. Това е голямо обезценяване.

Имам наблюдение и за Пежо 307 SW. Баща ми си беше взел такова служебно с всички екстри, дизел през 2004. перди 2 месеца не можа да го продаде за повече от 12к.

Не мисля, е отзивите ще са толкова важни в случая.

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

Steamwork

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
« Отговор #2 -: Март 26, 2009, 12:57:51 pm »
Да, статистиката е вярна!
Но все пак, не би ли било хубаво един ден синът на Киро-миньора от Перник, който цял живот е вярвал, че по-ухбаво от VW-Golf не се е пръквало на този свят, да вземе да пречупи вярата в местните митове и легенди, като си купи c'eed - second hand, именно защото положителните отзиви за този автомобил са се задържали достатъчно дълго във времето.  bravo
Спомням си как преди няколко години продавах своята 124-ка. Толкова народ ми се обади за да купи легендарния модел на Мерцедес и то без да пита в какво състояние е, че се замислих защо да го продавам. Така се чудех близо 6 месеца преди да го "оженя".
За това говоря - хората вярват на отзивите и заради тях рядко се колебаят, когато правят избор.
По-добре паднал под масата, от колкото прав пред струга !

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #3 -: Март 26, 2009, 01:46:47 pm »
Ами, ако си измислил начин да промениш мисленето на хората, а не колите, давай. Съмнявам се обаче, че ще успееш.

Трябва да ти кажжа, че Голф-а не е никак лоша кола. Имиджа му в БГ е извратен от една малка група хора, които и в самолет да се качат пак ще казват: 'Ех, и какво му е по-хубавото на самолета от Голфарата?'. Според мен обаче по-голяма част от хората вече не робуват на наложеното мислене и стереотипите на старите 'майстори на спорта'. В момента хората са по-разумни при пазаруване и едва след като изпитат нещо сами вземат решение. Точно това ще им пречупи мисленето. 98% от хората, които не харесват КИА, дори не знаят как изглежда колата.

Мен лично 124-ката винаги ме е дразнел. Незнам защо, но ето ти пример за това, че не отзивите продават колата, а личните потребности на човек.

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

batkata1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 78
  • CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #4 -: Март 26, 2009, 05:32:17 pm »
Да споделя нещо реално което ми сподели г-н Попхристов от КМБ, когато ми издаваше колата.

Каза че ден преди я взема е продал Buyback автомобил Ceed SW 1.6 crdi на 1 година, 60 хиляди пробек за 20К.

Изводите си ги вадете сами.

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #5 -: Март 26, 2009, 06:09:50 pm »
Да споделя нещо реално което ми сподели г-н Попхристов от КМБ, когато ми издаваше колата.

Каза че ден преди я взема е продал Buyback автомобил Ceed SW 1.6 crdi на 1 година, 60 хиляди пробек за 20К.

А каза ли ти на колко са я оценили кат са я взимали?

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #6 -: Март 26, 2009, 06:14:53 pm »
Оценката е:
- на всяка година по 15% надолу (т.е. на 1 - 15%, 2 години - 30%)
- на на 15 000км (20 000км = 1 година)
Направете си сметките сами
 %)
Love is suicide!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #7 -: Март 26, 2009, 09:30:09 pm »

около 13-14к :)

batkata1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 78
  • CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #8 -: Март 27, 2009, 12:14:25 am »
Карайте си колите и извлечете максимума от тях във всякакъв аспект  ok
Още с напускането на Шоу Рума знаете какво се случва във финансов аспект ;)