Други > Дискусии/ Съвети

Помощ - какви бели H1 крушки да си взема на Kia Ceed 2008 комби

(1/2) > >>

m1t1o:
Здравейте , намислил съм да сменям стандартните жълти крушки с халогенни такива (бели) на моята Kia Ceed 2008 combi 1.4 105hp бензин . Гледам в интернет много различни H1 крушки . Спрял съм се на Osram като цяло . Според интернет на моят автомобил цокъла е H1 . Има ли разлика в това какви ватове ще взема на късите и за дългите и за габаритните ? Гледам , че има 55W и 80W . Хората препоръчват Silverstar +50%/+60% а пък и не са скъпи изобщо . 2 броя крушки Osram Silverstar +60% са 13-14 лева комплекта . Има обаче и модели - Night Breaker , Cool Blue и Ultra Life . Има и различни проценти - +20% , +30% , +50% , +60% , +100% и така нататък . Просто искам да не светят жълто а да е бяло . Някакви препоръки ? Нямам никакъв опит с колите и като цяло съм нов . Не знам даже как се сменят тези крушки . Мога обаче да отида на майстор и да ги смени за 5 минути (преди време ми смениха изгоряла крушка на левия габарит и на стока) . Изобщо не изглеждаше трудно ...

rmk:
Пробвал съм какви ли не "бяло-сини" крушки от рода на "Night Breaker" и подобните модерни наименования. След 1-2 години макс разбираш, че са станали жълти като обикновените крушки ако не е повече. Особено ако това са ти дневните светлини смятай, ще стане за доста кратко време. Мен ако питаш купувай от най-евтините просто ги сменяй веднъж в годината. Друг вариант е да търсиш фарове за твоята кола с HID.

m1t1o:

--- Цитат на: rmk в Септември 15, 2022, 07:40:07 pm ---Пробвал съм какви ли не "бяло-сини" крушки от рода на "Night Breaker" и подобните модерни наименования. След 1-2 години макс разбираш, че са станали жълти като обикновените крушки ако не е повече. Особено ако това са ти дневните светлини смятай, ще стане за доста кратко време. Мен ако питаш купувай от най-евтините просто ги сменяй веднъж в годината. Друг вариант е да търсиш фарове за твоята кола с HID.

--- Край на цитат ---
Благодаря много . Значи които и да взема (Night Breaker , Silverstone и тем подобни) все ще има разлика от сегашните ми стандартни жълти ? Само едно ме обърква . На места чета , че цокъла е H1 . На други чета , че пък е H1 & H7 . H7 са късите а H1 са дългите . Кое от твърденията е вярно ? Еми попринцип карам винаги на къси светлини (нали такъв е закона) . Поне 1 година ще ме издържат ли ? Карам по има-няма 1 час на ден . Не всеки ден де .

ger4o:
Не е трудно да свалиш старата крушка и да видиш!

rmk:
Преди време купих на жена ми на колата точно Night Breaker (комплект за двата фара естествено). След няма и година един камион я блъсна и един от фаровете стана на салата, заедно с крушката. Купих нов фар и крушки (обикновени) и сглобих всичко и още първата вечер се видя, че обикновената нова крушка свети по-бяло от Night Breaker-а, който нямаше година. От тогава повече никога подобни експерименти - само най-евтините. Питах дали това са ти дневните, защото примерно на моята кола има светодиоди за дневни, а късите се ползват само вечер. Просто не знам твоята кола как е. За цоклите си разглоби и си ги виж какви са, най-малкото за да ги видиш как изглеждат и за да прецениш дали ще се справиш със смяната.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия