Други > Дискусии/ Съвети

Шум между 2800-3000 оборота от предницата на kia ceed 2008 бензин

(1/1)

m1t1o:
Здравейте , между 2800-3000 оборота като набирам и цялата предница започва да вибрира и да бучи . Получава се нещо като резонанс и е доста дразнещо . След 3000 и преди 2800 оборота тотално изчезва този проблем . Ходих в сервиза на Киа (Autobox) в Хасково . Сменях съединител комплект , че беше за смяна . Майстора каза , че трябва да сменим и 2-те преди биалетки , смяна на маслото на скоростната кутия . Този проблем рязко намаля , но пак се чуваше леко . След около 2-3 седмици пак започна така да бучи и да вибрира . Говорих с майстора там и каза , че най-вероятно е тампон на двигателя . Интересното в случая е , че като карам и както бучи и съм между тези 2800-3000 оборота като натисна съединителя и проблема изчезва тотално . Дори по надолнище съм го пробвал (да съм между тези 2800-3000 оборота ) и пак същото . Тотално изчезва този проблем с натискането на съединителя . Майстора казва да си карам колата и да не се притеснявам , но мене много ме дразни това нещо ... Другото което усещам е , че когато натискам газта между тези обороти самият педал на газта все едно вибрира . Аз се опасявам за вътрешно каре на полуоската . Чел съм , че нямало как да се разбере точно какво е . Сменя се и е на късмет . Едно от двете било . Не само , че педала на газта вибрира ми понякога усещам и вибрации в съединителя като цяло . Не са фрапиращи , но ги има . Има също и вибрации в самия скоростен лост . Много е странно всичко . Иначе си влизат скоростите добре и леко .  Някой да е имал подобен проблем ? Иначе майстора каза , че окачването е здраво и нямало проблем .

Negodnika:
След като отделиш двигателя от трансмисията и вибрацията спира значи е нещо в силовото предаване, поне така мисля. Качете е на подемник и докато е във въздуха набери скорост до тези обороти и гледайте да ли ще има вибраций в полуоските, или в колелата. Другото е да се свалят полуоските и да се сменят вътрешните карета профилактично. 

m1t1o:
Гумите сме ги гледали . Уж са добре . Всесезонни са . Правен и баланс . А нещо за тампоните на двигателя . Мисля , че не е заради тях ... Тъста е автомонтьор и каза , че не е от тях . Здрави били .

Negodnika:
Тука има един клип, не вярвам да е пропуснато такова нещо но все пак го изгледй https://www.youtube.com/watch?v=-3qsys1iPys .Може нещо да не е вкарано на мястото си след като сваляна скоростната кутия.

m1t1o:
Този проблем с този шум го имах преди да сменя съединителя комплект и биалетките . При мене няма претрисане или подскачане като в клипа . При мене е само шум и вибрация .

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия