Автор Тема: Sorento 3, 2.2 CRDI, facelift, имат ли проблем с DPF?  (Прочетена 27770 пъти)

gladiator

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
 Здравейте! Решил съм да закупя Соренто 3, след 2018 г., със сервизна история в Киа България. Понеже карам предимно градско, на къси разстояния, искам да попитам дали този модел е с капризен DPF? Ще съм благодарен, ако има някой с опит да сподели мнение.

vess

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
Re: Sorento 3, 2.2 CRDI, facelift, имат ли проблем с DPF?
« Отговор #1 -: Април 24, 2023, 09:12:05 am »
Здравей колега,

Моята е с регистрация 09/17, мисля моторът е същият, единствено при мен е без АдБлу. Първите 2-3 години често се случваше да я карам по 4 км на посока(до училището на детето). Последните 1-2 години, вече нямам такъв маршрут, но до момента, не съм имал проблеми, а и в сервиза не са казвали да има проблем.
В английския форум също не съм срещал теми за такива.

Ако колата е с ръчни, виж съединителя. Много оплаквания има за него след теглене на каравани и лодки.

Успех  ;D

gladiator

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Април 24, 2023, 12:43:59 pm »
Благодаря за мнението колега! И аз никъде не срещнах нещо за проблемни ДПФ за модела. То ръчни скорости на този модел мисля, че въобще не се предлагат, пък и аз не искам разбира се. След 2018 автомата е с 8 предавки, старата е с 6, моторът иначе е същият.

vess

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #3 -: Април 24, 2023, 03:47:57 pm »
Здравей колега,

В скоростите има разлика само в броя на предавките с фейслифта, но със следващото поколение, разликата е и в типа на кутията.
На 3-то поколение е хидротрансформатор(и 6 и 8 степенната), а на 4-то поколение е двоен съединител(роботизирана).

Аз като цяло предпочитам хидротрансформатора, независимо че разходът малко скача. Води се необслужваема, което малко ми е странно, но може да ги накарам на 6-тото ТО да сменят маслото, за моя сметка за да съм спокоен.

Иначе автомобилът е супер. Моята е на малко над 60К км и никакви ядове. Сервизът на Кия е адекватен, като за официален вносител и като сравнявам с Тойота... crazy