Модели автомобили > Venga

Венга 1,4; 90 к.с. бензин 2010 г

<< < (5/5)

kmd:
От вчера моята принцеса си има и име. Грейс, в чест на третата рожба на Кими Райконен.
Сега по същество - не съм писал почти месец. Описвам случките:
1. Добавка Бардал/ истинска, от вносителя - намира се на гърба на ректората на МГИ/. Името и е B2- за подобряване вискозитета на маслото, цена по-м от 20 лв. Количество за 6 л масло. Сипах в горещ двигател половината. Резултат: покарах 1К, не бих казал че колата чука по-малко и харчи по-малко масло. Както и да е - задоволявам се с мисълта, че износването  е било по-малко.
2. Битка с закоксуваните маслени сегменти. Три дена си сипвах със спринцовка газ за осветление (употребих 2 л) в цилиндрите през отвора за свещите, като побутвам 1-2метра колата . Това е адски допотопен и силно съмнителен метод, но бях длъжен да опитам преди да разкостя двигателя. Резултат? - за мое учудване, да, имаше ефект.
3.След това приложих по цивилизован подход, а именно Бардал BAR-1032 и той оттам на същата цена. Пак на загрял двигател 1/2 от опаковката и я оставих 15 мин да работи на празен ход.Да, да пак имаше окуражителен ефект!!!
4.Да не пропусна че т2 ит.3 се приключиха в един и същи ден.Разбира се и в двата случая последва незабавна смяна на масло и филтри.( за т.2 използвах събраното старо масло - с пробег1,5К, но на маслените филтри никаква икономия - в крайна сметка хвърлих филтъра,който е работил само 15 мин)

kmd:
Възможно е да съм бил полезен на колегите, които също като мен четат този форум - съдя по броя на прочелите темата.Затова ще продължавам да разказвам за моята Грейс. Проблемите с G4FA, произвеждан 2009-11, според мен са лошото смазване на двигателя и лошото му охлаждане. За първото
ще продължавам да пиша. Сега за второто - иска си промиване на охладителната система. Надявам се да не се засегне някой майстор, но аз открих т.нар. Иван от Житница. Така е кръстен в нета - по името на софийската улица, на която е сервиза му.Не знам телефофонния му номер / той и без това не го вдига../, но открих номера на колегата му. Та, Иван е много добър майстор и познавач на Кии-те.Диагностик е. И второто - има апаратура за промиване на охладителната уредба. Много съм доволен от това промиване и смяната на антифриза - елиминирах потенциалното прегряване на двигателя. Не че при италианеца не се е случвало, но поне в моите ръце да се елиминира тази хипотеза.

smirn0ff:
относно антифриза те затова в книжката пишат че антифриз се сменя през две години или 60 000 км явно от твоята не е била обслужвана правилно да не говорим пък за смяна на масло...
при нито една от двете венги които търкаляме в семейството няма подобни проблеми двигателите им работят като часовник нямат шумове няма прегряване масло не бутат
да не говорим пък че за смяна на верига въобще не може и да си помисля

kmd:
Все пак нескопосаните ми писания са предизвикали интереса на 25 К колеги във форума. Изглежда ще спечеля приза за карък на годината. Отчупи се парче от цокъла на една от свещите. И естествено отиде главата на шлайф. Ще разкажа подробно по-късно.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия