Автор Тема: Помощ!  (Прочетена 3798 пъти)

Sticky

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Помощ!
« -: Август 07, 2009, 10:46:48 pm »
Здравейте, колеги.
Имам Kia Clarus `98  1.8 16v
От Варна съм. Вчера в Бургас ми се изтощи акумулатора. Пробвах да запаля с кабели, но не стана. Пробвах да запаля на ход - не стана.
Закарах колата в един сервиз в Бургас. Цял ден човъркаха нещо по колата и откриха само че не стига ток до свещите . сменяха някакъв датчик и накрая ми казаха, че може би компютъра е изгорял.Аз си мисля, че проблема може да е от имобилайзера...
Някой може ли да ми даде някаква информация за имобилайзера (мисля че е фабричен)

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
Re: Помощ!
« Отговор #1 -: Август 08, 2009, 10:24:01 pm »
Информация за имобилайзера не мога да ти дам обаче направо го махай според мен. На баща ми на авелата 99г. 1.5 8V му правеше проблеми отвреме навреме и не гаснеше, ама един път стояхме на жегата около половин час, защото се беше напекъл имобилайзера и не искаше да се изгасне  rofl . Той тогава се ядоса и го закара в един сервиз да го отрежат и това е досега си кара така.
Обаче според мен проблема с тока за свещите идва от другаде. Ако можеш проследи пътя на тока  до свещите и виж къде може да е порблема- бубина, делко (дистрибуторни палец и капачка), алтернатор, също може и някъде да дава на късо и за това да е...

Sticky

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #2 -: Август 09, 2009, 08:44:21 pm »
благодаря, колега.
Проблема се оказа от имобилайзера, както предположих. Дойде едно момче върза колата към компютър, прави там някакви настройки и я оправи и най-накрая се прибрах във Варна  ;D

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
    • ФБ
« Отговор #3 -: Август 10, 2009, 09:27:14 am »
В Бургас в кой сервиз си ходил дето ти казаха, че е компютъра за да не ходим там. Аз щото съм от Бургас. Невярвам да е на Бош!

genchev_13

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2009, 12:14:34 pm »
И аз имам KIA CLARUS..Същият проблем го имаь..Виж релето..А някои мойе ли да ми помогне търся пак за KIA CLARUS предно дясно вътрешно каре и висящ(поддържащ) лагер на полуоската..?