Автор Тема: Кой е най-надежният двигател за новото поколение KIA Sportage? (2023)  (Прочетена 11674 пъти)

MiroslavT

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте,

Съжалявам ако пускам тема, която вече е обсъдена, но неможах да намеря това което търся.

Обмисям закупуването на новата KIA Sportage 2023 и се чуя кой двигател да избера. Не искам да се занимавам с дизели, та съм се спрял на бензин и искам да е AWD. Виждам, че преобладават хора с бензинови коли, та искам да питам какви са ви мненията ? По принцип ми се иска по-големия двигател 180 кс, но дали е надежден?

В събота ще ходя при дилъра да я пробвам и ще питам повече за двигателите, но едва ли ще ми дадът независимо мнение. Също така, виждам че ако искам големия двигател с AWD трябва да е Mild Hybrid или MEV, също така има някакво означение HPE, което не ми стана ясно какво е. Така де, най-вече ме интересува надежността и поведението. Моля да споделите мнение или линкове, ако съм пропуснал да намеря темата.

Поздравеи! ;D

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
Моделът е на пазара от по-малко от две години, в България бройките са сигурно около петстотин, каква информация за надеждност очакваш?

DenkataACM

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • Sportage 1.6T MHEV FWD Executive AUT
Съмнявам се да получиш това, което търсиш тук. Търси във чуждите форуми мнения от хора, които карат колата от значително повече време. Има доста големи FB групи и форуми на английски език. Всеки двигател си има различни специфики, според това за какво ще използваш автомобила. Определено спортиджа не е за къси градски пътувания.

Конкретното HPE означава High Performance Electric при двигателите на КИА.

Мой лични впечатления:

Ако ще бъде 150 кончета - MHEV на FWD - Кола 4х4 с този двигател е скопен кон, който освен да ти гори много, няма да усетиш нещо различно.

Успех с покупката и стабилни нерви и търпение с чакането.  yahoo yahoo

Семейния гараж:
2021 KIA Sportage GT-Line 1.6 GDI DOHC AUT
2023 KIA XCeed GT-Line 1.5 T AUT
2023 KIA Stonic GT-Line 1.0 T-GDI Hybrid AUT
2023 KIA Sportage 1.6 T MHEV FWD Executive AUT

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Задавате въпрос все един ще купувате 15 годишен автомобил :)
Този двигател е от 2022 години в производство. Никой няма как да ви даде реален отговор. Пък и за 7 години гаранция каквото и да му се случи, ми е все двеста. Предната ми кола беше с GDI 1,6, 136 k.c.,който сдаде багажа на 137К. Смениха го по гаранция в КМБ