Автор Тема: Kia Sportage тресе при празни обороти  (Прочетена 5361 пъти)

reddog

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Kia Sportage тресе при празни обороти
« -: Ноември 10, 2023, 06:11:50 pm »
Здравейте , става дума за Киа Спортидж 2011 2.0 crdi, която понякога когато загрее и остане на празен ход се усеща как тресе цялата кола. Видимо оборотите не се променят, но тресе колата, при леко подаване на газ тресенето се усилва за миг, и после се успокоява приближавайки 1000 оборота. Веднъж стабилизирала се , ако се пусне газта тя продължава да си работи нормално.Това го прави когато е загряла и то не всеки път, на студено пали от раз без замисляне и тн.
Търся насоки от къде може да е проблема и потенциално сервиз за София който би могъл качествено да диагностицира и отремонтира при нужда, официалния сервиз е винаги опция, но ако има друга доказана съм склонен

dvdimov

• Новак
  • *
  • Публикации: 49
  • 0878739299
Re: Kia Sportage тресе при празни обороти
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2023, 08:36:09 am »
Започни от тампоните на двигателя
Sportage 2,0 CRDI Automatic

reddog

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2023, 10:42:44 am »
За съжаление мисля че не е от тампоните. Забравил съм да спомена че при подаване на газ леко, тресенето наподобява все едно загуба на цилиндър. Оприличавам го на това по следната причина, преди години от друг дизелов автомобил когато нафтата станеше на боза колата палеше по трудно и тракаше и се усещаше че не работят всички цилиндри първите секунди.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 227
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2023, 11:55:14 am »
За съжаление мисля че не е от тампоните. Забравил съм да спомена че при подаване на газ леко, тресенето наподобява все едно загуба на цилиндър. Оприличавам го на това по следната причина, преди години от друг дизелов автомобил когато нафтата станеше на боза колата палеше по трудно и тракаше и се усещаше че не работят всички цилиндри първите секунди.
Това навежда на дюза на която не и работи добре разпръсквача . Мисля че на диагностика това трудно ще се хване но все пак трябва да се направи. Може да опиташ с някои добавки за почистване на дюзи и помпи като бардал например но има и други, но не на един резервоар защото това е концентрация за профилактика. По концентрирано на 5-6 литра и работа на място с форсиране за да прекараш добавката няколко пъти през дюзите иначе в движение ще го изгориш за 40-50 км .

reddog

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2023, 02:12:50 pm »
Благодаря за идеята, освен Бардал, тези на Хадо дали стават като качество сравними ли са или да се придържам към бардал.

Аз си го ползвам на другата кола БДЦ си слагам на почти всеки резервоар

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 227
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2023, 04:08:16 pm »
Не мога да отговоря за Хадо , ползвал съм Бардал  с в съотношение 1л бардал 2л нафта в една туба и на място с форсиране и работа на тихи обороти така 3часа и на другия ден се вижда резултата щото за 3 часа ще ти бръмне главата, успех.

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 242
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2023, 08:38:42 pm »
Колега защо не отидеш на диагностика да тестват компресия и дюзи  ето едно примерно видео за kia и hyundai са едни и същи тестовете  https://youtu.be/GO-4UmSwzK0?si=qAC9NV9wtlX82lAi