Автор Тема: Sportage 2022 PHEV - TPMS вентили  (Прочетена 5054 пъти)

thunder

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Sportage 2022 PHEV - TPMS вентили
« -: Ноември 07, 2023, 03:05:45 pm »
Здравейте,

Като си купих колата реших да си взема и 2ри чифт Гуми/Джанти/Вентили. Сега дойде време вече да се монтира и ми изниква въпроса трябва ли да ходя за това в официалния сервиз или може и във всеки център за гуми(Маргел примерно). Въпроса ми произлиза заради TPMS вентилите. Както и трябва ли при всяка размяна на комплект летни /зимни да се пренастройват винтилите към колата?

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
Re: Sportage 2022 PHEV - TPMS вентили
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2023, 07:32:16 pm »
Ако се поразровиш из форума, преди време пуснах специална тема по въпроса за TPMS датчиците за Sportage NQ5.

thunder

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2023, 12:23:46 pm »
Ако се поразровиш из форума, преди време пуснах специална тема по въпроса за TPMS датчиците за Sportage NQ5.
Видях ти темата ,но не съм сигурен ,че отговаря конкретно на въпроса. Ако съм разбрал правилно , мога да си монтирам датчиците при всеки гумаджия и след 7-8 километра каране ще се разпознаят сами и всичко ще си е ОК. Забравих да спомена ,че 2рия комплект датчици който имам си е оригинален купен от КИА.

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2023, 06:57:11 pm »
Видях ти темата ,но не съм сигурен ,че отговаря конкретно на въпроса. Ако съм разбрал правилно , мога да си монтирам датчиците при всеки гумаджия и след 7-8 километра каране ще се разпознаят сами и всичко ще си е ОК. Забравих да спомена ,че 2рия комплект датчици който имам си е оригинален купен от КИА.

Да, колата ще ги разпознае, независимо, че са монтирани от кварталния гумаджия.
Мойте датчици също са оригинални. Разликата е, че аз не съм ги купувал от КИА :D

GBSS

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2023, 10:56:04 pm »
Здравейте, аз си купих джанти с датчици за Хюндай, работят без проблеми. Поздрави!

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2023, 01:10:45 pm »
Здравейте, аз си купих джанти с датчици за Хюндай, работят без проблеми. Поздрави!

В горното няма полезна информация. Защото моите бяха оригинални от предишния модел на Sportage, но не станаха за новия модел.