Автор Тема: KIA CEED SW около 2016 год. 1.6 CRDI или 1.6 GDI моля за препоръка. Бенз или диз  (Прочетена 10800 пъти)

Bob 61

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
за сега колата едва ли ще се кара всеки ден, защото съм хоум офис, но това може да се промени. Лично май повече клоня за бензин но понеже няма много избор, започнах да гледам и дизел. Имам леки опасения при дизела заради повечето системи по двигателя и тн. Моля за мнение, благодаря предварително.
« Последна редакция: Януари 22, 2024, 09:34:38 am от Bob 61 »

gambino85

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
Ако ще избираш между тези два двигателя естествено, че дизела ,този 1.6 gdi е доказан боклук , масово се оплакват ,че гори масло след 100хил. км.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Предната ми кола беше GDI 136. Страхотна возия и усещане, че караш мощна кола. Да, възможно е да попаднете на двигател, който е харчел масло,. Огледайте внимателно! Иначе е несравнима с всички останали, които са по 100 к.с.

papa640514

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Ако ще избираш между тези два двигателя естествено, че дизела ,този 1.6 gdi е доказан боклук , масово се оплакват ,че гори масло след 100хил. км.
За кои двигател имате на предвид.136кс. или по слабия.

gambino85

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
Говоря за двигателя с директно впръскване 1.6 gdi 136 к.с.,по слабия 1.4 mpi си е много добре с нормален инжекцион .