Модели автомобили > Sportage
Мнение за КИА Спортидж 2 бензин-газ 2.0 141 коня 4х4 ръчни скорости 2004-2008 г.
pokepa:
Здравейте колеги! Събирам мнения от собствениците на КИА Спортидж 2 бензин-газ 2.0 141 коня 4х4 ръчни скорости 2004-2008 г. и имам няколко въпроса:
1. Силни и слаби страни на автомобила.
2. Как се представя на пътя при магистрално каране, извънградско и градско.
3. Какъв разход на гориво на газ дава?
4. Как са цените на частите, има ли трудно намиращи се или скъпи такива.
5. Има ли детски болести тази модификация?
Ако има някой от Варна и е съгласен, бих помолил за тест драйв.
Поздрави!
DimoR:
Моето мнение по така зададените въпроси е :
1. Добър сравнително евтин автомобил с възможност за леки излизания извън пътя но двигатела е леко слабичък за това купе .
2. На магистрала спокойно се кара до 140км/ч но това не е комфортната зона , до 120 е добре обезшумен , в града пак си е леко тромав но не е прекалено голям и няма проблеми с управление на ниска скорост и паркиране .
3. На газ средния разход ми е около 14л/100км смесено каране като за любопитство съм я карал спазвайки ограниченията и "галейки" педала на газта - докарвал съм го до девет и половина на сто :)
4. Освен една биалетка и консумативите (ролки,ремъци,водна помпа итук-таме някоя крушка) друго за сега де съм и сменял (имам я от 5г.)- биалетката беше на смешна цена а останалите неща са в рамките на разумните цени- сравнявайки ги с предния автомобил(пежо 607) даже са евтини .
5. Тук вече само по намерено в нета ще кажа - при не-добре поддържана раздатка се налага смяна на лагера и семеринга на раздатката - не е толкова скъпо начинание и тук-таме се среща инфо за прегряване и проблем с главата .
Това беше от мен -дано съм бил полезен ! :)
pokepa:
--- Цитат на: DimoR в Февруари 01, 2024, 08:51:04 am ---Моето мнение по така зададените въпроси е :
1. Добър сравнително евтин автомобил с възможност за леки излизания извън пътя но двигатела е леко слабичък за това купе .
2. На магистрала спокойно се кара до 140км/ч но това не е комфортната зона , до 120 е добре обезшумен , в града пак си е леко тромав но не е прекалено голям и няма проблеми с управление на ниска скорост и паркиране .
3. На газ средния разход ми е около 14л/100км смесено каране като за любопитство съм я карал спазвайки ограниченията и "галейки" педала на газта - докарвал съм го до девет и половина на сто :)
4. Освен една биалетка и консумативите (ролки,ремъци,водна помпа итук-таме някоя крушка) друго за сега де съм и сменял (имам я от 5г.)- биалетката беше на смешна цена а останалите неща са в рамките на разумните цени- сравнявайки ги с предния автомобил(пежо 607) даже са евтини .
5. Тук вече само по намерено в нета ще кажа - при не-добре поддържана раздатка се налага смяна на лагера и семеринга на раздатката - не е толкова скъпо начинание и тук-таме се среща инфо за прегряване и проблем с главата .
Това беше от мен -дано съм бил полезен ! :)
--- Край на цитат ---
Много ти благодаря за изчерпателния отговор, колега!
Информативно: как точно работи 4х4 системата? Винаги си на предно, с отворен диференциал? И при натискане на бутон 4WD LOCK заключва раздатката и въртящия момент се предава 50:50 на преден и заден мост? До определена скорост ли работи 4х4, или няма ограничения?
DimoR:
Раздатката е система Борг-Уорнър с няколко диска -предното е постоянно зацепено , а ако превърти някое от водещите колела зацепва и задния диферинциал (тоест един вид автоматично постоянно включено) . Може да се задейства и от бутона Lock но тогава работи само на ниска скорост - ако се вдигне скороста над 40км/ч(по памет цитирам) автоматично се изключва двойната предавка . Блокажа на колелата се извършва по електронен път т.е. не е механично а чрез системите на АБС .
Спортидж2005:
Като обща болест мога да кажа за изтъркването на пластмасовата част на оста на горната помпа на съединителя, свързана към педала, в резултат на което се получава луфт и съединителят почва трудно да отделя. И друго често срещано е метално подрънкване в обхвата около 2000 оборота, идващо от съединителя, но не е опасно. Така карам откакто съм я взел. Скоро ще трябва да сменям съединителя и се надявам да се оправи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия