Автор Тема: Покупка на сеед  (Прочетена 15077 пъти)

almeida

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Покупка на сеед
« -: Септември 27, 2022, 11:24:48 pm »
Здравейте ,
Имам желание да купя сеед втора генерация (2014-2016 година) 1.4 бензин ( 100 коня ) 6 степенна механична скоростна кутия . Но тази марка ми е непозната , затова моля за съвет и информация,  какви са слабите места на този автомобил ( двигател , скорости , купе и т.н. ) и на какво да наблегна при огледа на бъдещата кола ?. Добра идея ли е да я взема с фабрична газова уредба, или да поставя такава в последствие?  Скъпа ли е за поддържане , има ли достатъчно части за нея ? Ако имаме колеги от Велико Търново или околията , да ми препоръчате сериозен сервиз , където могат адекватно и истински да поддържат автомобила.
Питам за всичко това , понеже слизам от бензинова  Опел Астра Джей и вече намразих тази марка , както заради скъпи части , така и заради невъзможност да намеря кадърен сервиз , където да я поддържат и да разбират.  Трябва ми кола , която да може да носи на километри , но и да е по - екстрова за да е удобно дългото пътуване. 
Благодаря на всички отзовали се  !

gambino85

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 56
Re: Покупка на сеед
« Отговор #1 -: Септември 28, 2022, 10:55:05 am »
Принципно е добър избор, но бройките с този двигател принципно са с по базови екстри . При покупката единствено, за което трябва да се гледа е да не гори масло и някакви специфични проблеми с електрониката , всичко друго е евтино като цени . Гледай задължително да е без газова и да си монтираш нова.

fax

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2022, 04:12:57 pm »
Най-добра е Ceed SW 2007, дизел 115 к.с.
Двигателят издържа над 400 х. км

Bob 61

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #3 -: Януари 22, 2024, 09:50:00 am »
1.4 benzin такситата ги карат по 600-800 хил км....

justalittlesign

• Експерт
  • Публикации: 749
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2024, 10:21:57 am »
Бих заложил на GDI 1.6, 136 . Страхотно движение и комфорт на това купе. С този двигател колата е комфортна и за много дълги преходи, къси изпреварвани, бърза и маневрена. Евентуален харч на масло, ако не са ѝ сменили клапани, докато е била гаранционна. Гледайте цвета на това масло. При двигател харчещ, то е винаги светло.