Автор Тема: Sportage GT Line 2022-2023  (Прочетена 5032 пъти)

Niky_p

• Новак
  • *
  • Публикации: 16
Sportage GT Line 2022-2023
« -: Февруари 20, 2024, 09:19:58 pm »
Здравейте, колеги,

Имам колата (Sportage GT Line MHEV) от няколко месеца (3400 km.) Има нещо, което ме притеснява, от KIA ми казаха да не обръщам внимание, че всичко е както трябва, просто да съм изчаквал малко преди да тръгна ... . Някак си се съмнявам в казаното? При потегляне, на студен двигател подавам газ и потеглям и колата все едно рязко придърпва за секунда (все еднно натискам спирачка рязко) после поема, прави го и на заден ход. Това е в началото и след това няма проблеми.
Дали при някой от притежателите на модела се проявява същото нещо? Дали е проблем това или просто на студен двигател така си работи?
Благодаря за отговорите.
Sportage 1.6Т МHEV GTLine

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
Re: Sportage GT Line 2022-2023
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2024, 01:32:22 pm »
"Auto Hold" бутона включен ли е? Опитай да го изключиш.

AUTO HOLD
The AUTO HOLD maintains the vehicle in a stopped position without depressing the brake pedal.
Applying AUTO HOLD

Operation
1.   Press the AUTO HOLD button. The AUTO HOLD indicator will illuminate white.
2.   The AUTO HOLD indicator changes from white to green when the vehicle is stopped.
3.   AUTO HOLD will be released auto- matically when the accelerator pedal is depressed in D, R or in the manual mode. the AUTO HOLD indicator changes from green to white.
4.   Press the AUTO HOLD button again whilst depressing the brake pedal to cancel the AUTO HOLD operation.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 765
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2024, 10:00:03 pm »
От autohold e! И при мен е така. Ако е изключен няма да го прави

Niky_p

• Новак
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #3 -: Март 07, 2024, 10:59:12 pm »
@justalittlesign и @tougi благодаря ви за мненията.
Удариха ми колата и докато я оправят нямах възможност да пробвам. Да, проблемът е от auto hold-a., ако това може да е проблем  ;D .
Сега всичко е наред и гледаме в бъдещето
Sportage 1.6Т МHEV GTLine