Автор Тема: misfire Киа Соренто 3.5 2006г.  (Прочетена 7662 пъти)

yordanvas

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
misfire Киа Соренто 3.5 2006г.
« -: Септември 21, 2024, 01:45:24 pm »
   Здравейте колеги, принудих се да пиша във форума поради безпътица и с огромна молба за помощ, съвет и евентуално съдействие. Накратко историята е следната - в края на Март тази година, след дълго умуване, купих Соренто 3.5 бензин, 2006г, внос от Германия. Като цяло колата нямаше никаки проблеми с мотор,скорости и т.н., еинствено ръждица по шасито, но това е нещо нормално. Още на първата седмица и сложих пълен комплект ГИ LOVATO при момчетата от RS GAZ-София. Монтажа беше отличен и колата вървеше перфектно на газ и бензин. След което направих и пълно обслужване - смяна на комплект ангренаж, пистови ремъци и ролки, масла и филтри,накладки и т.н. Но при едно пътуване до Сапарева баня, още на излизане от София на качването на Черния кос преди Владая, с пълна кола и пуснат климатик, чека започна да мига и колата се спъна и започна да тресе, докато в един момент светна постоянно. И така няколко пъти до Сапарева баня. След като някак се прибрахме до София, закарах колата при газаджиите и след диагностики и тест драйв казаха че проблема е бензинов и да се оправям. След много консултации и ровичкане в Нета, случайно попаднах на инфото за много добър майстор в Перник. Става въпрос за Мимо, който се занимава предимно с Киа Соренто. И наистина когато закарах колата, около сервиза имаше поне десетина Кии за ремонт. Обясних му подробно че колата постоянно индикира мисфайър на 1 и 4 цилинър , особено когато се натовари повече и при проължително качване на наклон, но и при равен път на по-ниски обороти и висока предавка. Момчетата веднага направиха някои преположения и оставих колата за решаване на проблема. За съжаление за 10ина дни престой на колата при тях, през което време са проверили абсолютно всички системи, сменени свещи, бобини, кабели, презацепване на ангренаж, проверка на всички вакууми и гарнитури, мерене на компресия, смяна на бензинови инжектори, и още много неща за които не се сещам в момента, днес ми се обади и ми каза че се предават, защото са прегледали абсолютно всичко, и то по няколко пъти, но проблема остава. Имах голяма надежда и доверие, че ще открият тоя мистериозен проблем, но уви. Не го казвам с лошо чувство, напротив, момчетата бяха много отзивчиви, раздадоха се, и бих ги препоръчал на всеки.
За това с този мой пост искам да помоля за помощ и съдействие , ако някой има идеи, а също така и някой много добър диагностик в София, нека сподели. Все таки достатъчно пари налях, с денонощно мислне за тази мистерия, и ще съм благодарен ако в крайна сметка някой ми помогне. Бъдете живи и здрави !

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 245
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: misfire Киа Соренто 3.5 2006г.
« Отговор #1 -: Септември 21, 2024, 07:28:01 pm »
Единственото за което се сещам е окабеляването на управлениет на бобината от компютъра до нея която захранва 1-4 цилиндър  а не не самите кабели от бобината до свещите.. Огледайте буксите и окабеляването на обобината и на  компютъра . Според мен с уговорката, че не съм майстор  и всичко това което казвате е проверено и не е стигнато до резултат  най добре да се провери самото окабеляване може някъде да има не добра връзка .
« Последна редакция: Септември 21, 2024, 08:20:05 pm от Бат Герги »

yordanvas

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Септември 21, 2024, 08:22:09 pm »
  Благодаря ти много колега ! Ще подам тази информация на момчетата в Перник ! Разбрахме се да оставя колата и за идната седмица защото искат да направят поверка последно и на ECUто още в понеделник ! Ще ги помоля заължително да погленат и това за което ти казваш.

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Септември 21, 2024, 09:03:29 pm »
Нямам Соренто но на едно Ауди  по срар модел така открихме проблема просто нямаше хубав контакт в буксата на бобинатата и работеше когато си иска .бобината беше обща за два цилиндъра.  Сменяхме кабели свещи бобина все едно и също, Така че най добре огледайте първо буксите.
« Последна редакция: Септември 21, 2024, 09:05:01 pm от Бат Герги »

yordanvas

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Септември 21, 2024, 10:13:55 pm »
  Ясно колега, но мисля че майсторите са го проверили и това, още повече всичко е ново - бобини, кабели, сввещи.

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Септември 22, 2024, 09:41:34 am »
Разбирам те , просто друга идея нямам   или окабеляване и в най лошият случай самият компютър ако бобината ти е обща за двата цилиндъра. Само управлението на намотката на бобината е различно за всяка бобина  което идва от компа, маса и захранване за бобината са общи за всички.
« Последна редакция: Септември 22, 2024, 09:45:27 am от Бат Герги »

yordanvas

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Септември 22, 2024, 12:10:50 pm »
  Разбрах те и ти благодаря !

djsm

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2024, 08:32:09 am »
Колега, оправи ли пеоблема, че го имам същият и се чудя какво да правя?
Моля да се свържеш с мен на  0888122126 или дай твоите координати!?