Автор Тема: Софтуерна помощ за Соренто 2018  (Прочетена 865 пъти)

Dacheff

  • Новак
  • *
  • Публикации: 2
Софтуерна помощ за Соренто 2018
« -: Март 27, 2024, 03:57:00 pm »
Привет, колеги!

Съвсем нов съм във форума, тъй като от сравнително скоро имам за пръв път Киа. Търсих във форума за подобна тема, за да не спамя, но не намерих. Ако има - се извинявам предварително.

Имам нужда от помощ относно Андроид Ауто и навигация за Соренто 2018. Колата е внос от Канада, което е важно уточнение. Колата има Андроид Ауто, но не мога изобщо да го подкарам. Включвам го да е активно през мултимедията на автомобила, но по никакъв начин не разпознава телефон. Пробвах с три различни телефона и три различни кабела (тествани на други коли). Имам някакво съмнение, че пак има общо с американската версия на хардуера. Реших, че след ъпдейт на цялата навигация (освен картите се ъпдейтва и firmware-ът) може и да стане, но уви.

Навигацията има карти само за Канада и при опит за ъпдейт от официалния сайт на Киа, ми дава да инсталиран новата версия само за Канада. Ако избера Европа, ми пише, че има несъответствие с хардуера на колата.

Въпросът ми е - принципно във всеки форум има някой, който разбира и се занимава с такива софтуерни прекодирания. Разбира се не искам да е под формата на услуга - с удоволствие ще си платя ако някой може да помогне. Също така, тъй като в САЩ и Канада няма изискване за DRL, ЛЕД-овете на колата се водят parking light и светят само като габарит. През деня са кодирани да светят дългите фарова на нисък %. Ако това може да се преправи и да си свети ЛЕД-ът, както е на европейските версии, ще е чудесно.

Та ако можете да ме насочите към сервиз/човек, който да погледне тези неща, ще съм ви благодарен.

Dacheff

  • Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Софтуерна помощ за Соренто 2018
« Отговор #1 -: Април 01, 2024, 12:06:50 pm »
Никой ли няма такъв човек или сервиз? Не съм ходил в официалния на Киа, защото исках да си поръчам оригинален фар оттам и като чуха "канадка" и директно ме отсвириха.