Автор Тема: Софтуерна помощ за Соренто 2018  (Прочетена 13283 пъти)

Dacheff

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Софтуерна помощ за Соренто 2018
« -: Март 27, 2024, 03:57:00 pm »
Привет, колеги!

Съвсем нов съм във форума, тъй като от сравнително скоро имам за пръв път Киа. Търсих във форума за подобна тема, за да не спамя, но не намерих. Ако има - се извинявам предварително.

Имам нужда от помощ относно Андроид Ауто и навигация за Соренто 2018. Колата е внос от Канада, което е важно уточнение. Колата има Андроид Ауто, но не мога изобщо да го подкарам. Включвам го да е активно през мултимедията на автомобила, но по никакъв начин не разпознава телефон. Пробвах с три различни телефона и три различни кабела (тествани на други коли). Имам някакво съмнение, че пак има общо с американската версия на хардуера. Реших, че след ъпдейт на цялата навигация (освен картите се ъпдейтва и firmware-ът) може и да стане, но уви.

Навигацията има карти само за Канада и при опит за ъпдейт от официалния сайт на Киа, ми дава да инсталиран новата версия само за Канада. Ако избера Европа, ми пише, че има несъответствие с хардуера на колата.

Въпросът ми е - принципно във всеки форум има някой, който разбира и се занимава с такива софтуерни прекодирания. Разбира се не искам да е под формата на услуга - с удоволствие ще си платя ако някой може да помогне. Също така, тъй като в САЩ и Канада няма изискване за DRL, ЛЕД-овете на колата се водят parking light и светят само като габарит. През деня са кодирани да светят дългите фарова на нисък %. Ако това може да се преправи и да си свети ЛЕД-ът, както е на европейските версии, ще е чудесно.

Та ако можете да ме насочите към сервиз/човек, който да погледне тези неща, ще съм ви благодарен.

Dacheff

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Софтуерна помощ за Соренто 2018
« Отговор #1 -: Април 01, 2024, 12:06:50 pm »
Никой ли няма такъв човек или сервиз? Не съм ходил в официалния на Киа, защото исках да си поръчам оригинален фар оттам и като чуха "канадка" и директно ме отсвириха.

parvanst

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #2 -: Юли 26, 2024, 09:01:08 am »
Здравей.
От два дни и аз имам проблем с инфотеймънт системата ( целият модул с дисплея ) пак Sorento 3 2018г. 3.3 V6 бензин от Канада. Намерих двама човека в София. В понеделник и вторник ще я карам да се пробваме да я оправим. При мен всичко си работеше сега стартира само логото на кия и прес 15 сек.  се рестартира. Забила е в нещо като boot loop.
Ще видим дали може да се ъпдейтне или ще трябва да се сменя с нова. Ако има успех ще ви пиша веднага.
За нова предлагат китайци, но определено ще търся оригинална,.

parvanst

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Юли 31, 2024, 08:25:03 am »
За съжаление няма успех. Не намерих човек с желание да се занимава с електроника на Кия. Всички казват нова и това е.
Реших да пробвам сам... Разглобих медията...., но за съжаление познанията ми стигнаха до там. На външен вид няма нищо. Свалих и извадих и дата реда платки, дисплей и т.н. изглежда като нова :) само дето не работи. Пълна смешка съм с микро електрониката :) сглобих- съотвтно продължава да се рестартира постоянно. На основната платка има 4 свободни интерфейса предполагам са за допълнителни модули, а вероятно може да се ползва накои от тях и за наливане на софтуер но нито тук нито по чужди форуми не успях да намеря информация. Не знам и как се казват тези портове около тях не пише за какво са....

Ако се намери човек дето му се занимава или има познания ще му я дам да пробва така или иначе по-счупена няма да стане и не може да се ползва в момента. Естественно срещу заплащане от моя страна. 

Part No: 96160-C6400WK
Model : AC1B0C6KN
14,4 V 4Om 10A

parvanst

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юли 31, 2024, 08:27:42 am »
Разбрах, че все пак има човек в София дето се занимава със софтуерни ремонти на медии и на Кия, но още не мога да намеря контакта

AMG

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2024, 09:45:58 pm »
Здравейте,
намерихте  ли контакта на човека занимаваш се с мултимедии на Киа.

parvanst

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2024, 08:26:39 pm »
Не за съзжаление. Никой не иска да се занимава. Аз лично порчах от щатите нова система.
С Кия и Хюндай нямат желание да се занимават хората. Не занм защо? Ако е Ауди, БМВ , мерцедес... има колкото искаш хора :)
Аз лично котайски заместител не исках.

AMG

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2024, 10:05:48 am »
Лошо.
С майсторите си е... майката.Всеки гледа нещо по- голямо повече кинти ....На Киа колко да вземе krivogled

mironski

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2024, 05:27:05 pm »
Може да се пробва този метод:

"циклический ребут с заставкой логотипа автомобиля.
Нам понадобится простая клавиатура.
Никаких вскрытий ГУ, никакой пайки всяких дампов! Все очень просто и легко!
И так начнём… ВАЖНО! Вынимаем SD карту, она нам не нужна.
1. Подключаем клавиатуру к USB разъёму.
2. При перезагрузке на "горящем" логотипе авто проверяем есть ли подключение, нажимаем Num Lock и видим что лампочка загорелась. Далее нажимаем следующую комбинацию клавиш на клавиатуре…
3. Нажимаем в следующем порядке клавиши – ALT (держим) + Print Screen (держим) и клавишу Е. Так нажимаем несколько циклов до перезагрузки ГУ.
(При этом видим что экран пошёл рябью… Не пугайтесь, это нормально.)
4. Если опять горит только логотип то повторяем предыдущую операцию. Иногда до нескольких раз.
5. После перезагрузки как мы видим нам предложено "Повторить попытку" или "Восстановить" предыдущую прошивку.
6. Выбираем "Восстановить".
7. Радуемся восстановленному ГУ и не забываем перед всеми прошивками удалять сторонние приложения. Делать Фактори ресет из инженерки.
8. Всем добра!"
Това не е експертно мнение. Всичко е на Ваша отговорност!