Автор Тема: Скърца пистов ремък  (Прочетена 7376 пъти)

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
Скърца пистов ремък
« -: Юни 10, 2024, 04:23:34 pm »
Здравейте, притежавам Спортидж 4 2021г и от доста време като се пусне климатика лятото или зимата при потегляне се чува скърцане което изчезва след 1 мин и е много дразнещо. Автомобила още е в гаранция. От Киа ми смениха ремъка който си го платих , уж няколко пъти го стягаха , но пак скърца. Имал ли друг колега подобен проблем и как се отсрани завинаги проблема? Трябва ли да сменям и ролките и това покрива ли се от гарaнцията? Благодаря
« Последна редакция: Юни 10, 2024, 04:26:05 pm от aris »

nikolas

• Новак
  • *
  • Публикации: 35
  • Kia Sportage 2014, 2.0, CRDI, 184hp, AWD
Re: Скърца пистов ремък
« Отговор #1 -: Август 30, 2024, 09:10:49 am »
Здрасти и при мен има подобен проблем с генерация 3. Отидох  в сервиз, свалиха ремъка и направиха проверка на ролките,всичко е беше ОК. Това което спомена при мен автомонтьора, че вероятно се дължи на слаб акумулатор(началото на 2022 е закупуван) и е добре да го замеря. Не съм ходил още, когато го направя ще пиша дали има промяна.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 222
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Re: Скърца пистов ремък
« Отговор #2 -: Септември 11, 2024, 09:21:57 am »
Логично е при голям заряден ток динамото се товари. Динамо и компресор са на един ремък, не включвай компресора нека двигателя поработи 5-10 мин да възбуди акумулатора и тогава включи климатика да видим дали го има това приплъзване.