Автор Тема: Стелки и други консумативи за Киа  (Прочетена 14944 пъти)

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 54
  • Kia Sportage 2014, 2.0, CRDI, 184hp, AWD
Здравейте, отварям нова тема(ако не и е  мястото тук я преместете).
Колата, която закупих(sportage 3 генерация) преди 10-а дена е без стелки.
Прегледах какво се предлага в интернет и попаднах на EVA стелки?!?
Ползвал ли е някой такива и какви са ви впечатленията от тях?

hri100

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Стелки и други консумативи за Киа
« Отговор #1 -: Юни 16, 2024, 05:48:21 pm »
Аз на моята,също sprtage 3, я взех без стелки, но си и купих съвсем нормални, обикновенни гумени стелки, и си паснаха без проблем, само на шофьорското място малко трябваше да я прережа заради педала за гаста, и малко да я скъся иначе си паснаха супер.

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #2 -: Юни 17, 2024, 10:08:45 am »
Отказах се от ЕВА стелките, търговеца се отказа некоректен :-[ , а и за цената им мога да си взема 3 чифта нормални стелки.
Свързано с консумативите си  закупих гумени подложки за купето.
Намерих и един сайт за 3Д принтинг на органайзери и други консумативи за Sportage 3(и не само).  crazy
Прикачвам снимки

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #3 -: Юни 17, 2024, 02:35:33 pm »
Аз на моята,също sprtage 3, я взех без стелки, но си и купих съвсем нормални, обикновенни гумени стелки, и си паснаха без проблем, само на шофьорското място малко трябваше да я прережа заради педала за гаста, и малко да я скъся иначе си паснаха супер.
Поръчах си гумени стелки(дано да не миришат на гума), утре ще пристигнат и ще пиша дали ще паснат.

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юни 18, 2024, 09:50:10 pm »
Поръчах си гумени стелки(дано да не миришат на гума), утре ще пристигнат и ще пиша дали ще паснат.
Миришат малко, все пак е гума, но ги изплакни с вода ако имаш възможност, и, или ги остави малко на открито, аз така направих, и не се усеща миризма на гума, а и са лесни за почистване, не като текстилните да се набие всичко в тях.
« Последна редакция: Юни 18, 2024, 09:52:22 pm от hri100 »

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #5 -: Юни 19, 2024, 09:53:27 am »
Миришат малко, все пак е гума, но ги изплакни с вода ако имаш възможност, и, или ги остави малко на открито, аз така направих, и не се усеща миризма на гума, а и са лесни за почистване, не като текстилните да се набие всичко в тях.

Засега не миришат, даже  са леко ароматизирани  :)

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #6 -: Юни 19, 2024, 10:00:26 am »
Отказах се от ЕВА стелките, търговеца се отказа некоректен :-[ , а и за цената им мога да си взема 3 чифта нормални стелки.
Свързано с консумативите си  закупих гумени подложки за купето.
Намерих и един сайт за 3Д принтинг на органайзери и други консумативи за Sportage 3(и не само).  crazy
Прикачвам снимки

Готов е 3D принта на органайзера ще направя 2 опит, не уцелих правилната пласмаса и се напука на 2-3 места. Тапата пасна перфектно.
« Последна редакция: Юни 19, 2024, 10:02:10 am от nikolas »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1381
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #7 -: Юни 19, 2024, 02:46:32 pm »
И аз се интересувам от тези тапи за опорите на седалките. Купени ли са или на 3Д принтера ?

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #8 -: Юни 19, 2024, 03:12:34 pm »
И аз се интересувам от тези тапи за опорите на седалките. Купени ли са или на 3Д принтера ?

На 3D принтер са правени. Прилагам линк:
https://www.thingiverse.com/thing:4676631
Ако имаш, къде да ги направиш на 3D принтер използвай правилната пласмаса. В моя случай ползвах PLA, а не PETG и вероятнта причина да се напука и начупи органайзера е в избора на пласмасата за печат. Тапите са ОК!
« Последна редакция: Юни 19, 2024, 03:18:21 pm от nikolas »

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Юни 19, 2024, 08:16:22 pm »

Засега не миришат, даже  са леко ароматизирани  :)
Е идеално, още по добре,...

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **