Автор Тема: Не качва по вече от 2000 оборота  (Прочетена 1835 пъти)

seaserv

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Не качва по вече от 2000 оборота
« -: Септември 14, 2024, 05:18:59 pm »
Здравейте
Имам Киа Спртидж 2000 куб.дизел автоматик 2015
Помагайте, преди2 месеца като се прибирах за София на магистралата изведнъж изгубих мощност,колата спря да вдига по вече от 2000 оборота и не може да превключи на по горна ппедавка, минах на ръчно същата работа. Прибрах се спрях и на свободна си вдига 7000 оборота. Карах я из София никакъв проблем. Трябваше да сменям горивен филтър и масло на скоростна кутия. Смених ги ходих до Пловдив и обратно никакъв проблем. Сега се прибирам пак към София от Русе и същата работа
Благодаря

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 212
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Re: Не качва по вече от 2000 оборота
« Отговор #1 -: Септември 16, 2024, 09:26:34 am »
Само диагностика и съмнения за запушен ДПФ или ЕГР, Турбината се управлява с вакум може да губиш вакум по някаква причина и да оставаш без турбо.   

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 208
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #2 -: Септември 16, 2024, 10:41:00 am »
Май не е с вакуумен клапан а с електронен актуатора  и проблема може да е точно там . Но е хубаво да видиш на диагностика показвали някаква грешка . подобно на това видео https://youtu.be/XWUz_16w_Oo?si=Yg4MG46K27QP0KVA и там оборотите се ограничават до 3000 не до 2000,  другият вариант нещо да се случва със скоростната кутия  подобно на това видео https://youtu.be/SS8eejfKXAw?si=yMorH-IFng0cyX-C
« Последна редакция: Септември 16, 2024, 10:54:04 am от Бат Герги »

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #3 -: Септември 16, 2024, 11:50:04 am »
До колкото се сещам от моята е вакум управлението - мързи ме да отида до гаража за да видя точно , но на 90% съм сигурен. Наистина сервизния режим е 3000 оборота а не 2000 и това беше причината да спомена управление на турбо защото без турбина някои двигатели не могат да се форсират защото ни им стига въздуха. А има и дросел които ако блокира затворен пак няма въздух-кислород за да гори както трябва.

seaserv

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Септември 20, 2024, 10:11:30 am »
Благодаря за съпричастноста, Забравих да кажа че ДПФ е махнат. Колата до сега беше на сервиз. Не показва никакви грешки на диагностиката. Тествали са я и на ход и естествено е в перфектно състояние. Остава да е вакуума както казвате или скоростната кутия.
Но защо няма грешки и шумове. Не знам къде да ходя. Някакви идеи.

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #5 -: Септември 20, 2024, 11:16:32 am »
При положение че софтуера е модифициран всичко е възможно. Масово се изтрива таблицата с грешки и компа не ти подава нищо като дефект. Правилния път е да се възстанови оригиналния софтуер за да се види проблема, но това е EDC17 и не може да се възстанови лесно. Единия вариант е да се упдейтне при дилъра ако се съгласи изобщо и после да се прави всичко наново . Другият е ако знаеш кой я е чел и модифицирал той трябва да си пази софта и да може да го възстанови правилно защото паролата ще съвпадне. Общо взето ако не откриете проблема по бабешката ще береш ядове, отделно че при всеки дефект в колата винаги ще се изправяш пред ремонт без диагностика и насоки от какво се оплаква компа.

seaserv

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Септември 20, 2024, 01:44:13 pm »
Здравей Плам
Ако го възстановя грешките запазват ли се или ще трябва да чакам пак да направи проблема
Защото сега е ОК

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Септември 25, 2024, 11:30:42 am »
След възстановяване триеш всички грешки и караш до като регистрира наново, тези за премахнатия дпф ги игнорираш и работиш върху другите , след това си правиш качествено спиране на дпф. Това всичко ако съм прав, това са само предположения, аз бих тръгнал по този път. Успех.