Автор Тема: Kia Ceed 1.4 бензин от 2016 г  (Прочетена 8159 пъти)

Nakatasan

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Kia Ceed 1.4 бензин от 2016 г
« -: Октомври 23, 2024, 04:19:24 pm »
Здравейте, благодаря за приема, нов съм. Оглеждам се за такъв автомобил и възникват няколко питанки. Не намерих съществуваща тема, затова създавам тази.
1 - Като се има предвид, че пътищата в България са доста раздрънкани, а автомобилът е относително нисък, възможно ли е да се повдигне малко с 2-3 см?
2 - Двигателят и трансмисията проблемни ли са?
3 - Като цяло моделът създава ли проблеми? Какво да търся като проблеми, свързани с надеждността, евентуални ремонти, при оглед?
4 - Консумативите скъпи ли са за този модел?
5 - Разходът на гориво какъв е?
6 - Този двигател, позволява ли да му се монтира газов инжекцион?
7 - Струва ли си да се закупи такъв автомобил от конкретната година?

Благодаря за разясненията и съдействието. Предполагам и други въпроси ще възникнат.
Поздрави :-)

zaf

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Kia Ceed 1.4 бензин от 2016 г
« Отговор #1 -: Декември 01, 2024, 03:11:36 pm »
Имам такъв от нов 18година. Карам по 15к на година.

1 - Като се има предвид, че пътищата в България са доста раздрънкани, а автомобилът е относително нисък, възможно ли е да се повдигне малко с 2-3 см?
Да нисък е. Има китове за повдигане но трянва да сложиш и по-големи джанти съответно, Не си струва според мен.
2 - Двигателят и трансмисията проблемни ли са?
Не, не са.
3 - Като цяло моделът създава ли проблеми? Какво да търся като проблеми, свързани с надеждността, евентуални ремонти, при оглед?
Не не създава, аз се махнах от КМБ още на третата година и не съжелявам (рискувах 4г гаранция :)). Обсулжвам го за 120 лв. Тези почнаха да искат по 400. Гледай за разтегната верига. Но подмяната е ОК.
4 - Консумативите скъпи ли са за този модел?
Не.
5 - Разходът на гориво какъв е?
6-6.5-7л на 100 за хеджбек.
6 - Този двигател, позволява ли да му се монтира газов инжекцион?
Да, но не си струва според мен освен ако не си такси.
7 - Струва ли си да се закупи такъв автомобил от конкретната година?
Да преди да почнат с 1.0 GDI и подобни лайна.

Колата е лека, мисля малко под 1.2 тона, от тук идава малкия разход. Двигателя е 85кг, но дали се ремонтора един господ знае. Проста и надеждна. Но, не всичко е перфектно, съмнява ме да изкара повече от 20г., както карат голфовете преди 5та серия. Все пак пластмасов колектор и алуминиев блок и глава.

НО, последният добър избор преди турбинирани двигатели с директно впръскване.

После може би доказали се хибриди. Или на ток, но след като опрявят батериите да не се палят.