Модели автомобили > Soul
2009 KIA Soul 1.6 CVVT - пали от втория път, Check, газов инжекцион
(1/1)
shaider:
Здравейте, наскоро се сдобих с един SOUL с газов инжекцион, с тороидна бутилка на мястото на рез.гума, компютър на газовото - Apollo G32, проблемите на колата са следните:
- В режим на работа на бензин - след откачане на минуса на акумулатора за половин час, за да изчисти грешките, първите две карания пали от първия път, върви, не записва грешки. Трето каране - първия път върти и не запалва, гася, на втория път пали и CHECK-ът е светнал, нямам диагностика, с която да хвана какви кодове набива. На бензин извънградско гори 11/100 при норма от производител 5.7 :-X :-X Отделно, миризмата на бензин/газ от ауспуха е прекалено силна, в сравнение с други бензинки, които съм карал.
- Като превключа на газ, ако не е записал компът грешка преди това, след 200-300 метра каране записва грешка и светва CHECK. Също гори 11 на 100, мисля, че и бензин гори едновременно, тъй като стрелката пак пада надолу, макар и не толкова, колкото ако я карам на бензин.
Колата е била закачана на диагностика преди да ни я продадат, грешките тогава са били P0036 (верига за подгряване на ламбда сензор след катализатора, банка 1), Р0030 (същото за ламбдата преди катализатора), Р0172 (твърде богата система), Р0420 (ефективност на каталична с-ма под прага). Обяснението беше, че грешките ги набива газовата уредба. Ламбдите и катализаторът са сменяни преди продажбата. При връщане на бензин CHECK-ът продължава да си свети.
По колата няма изгорели бушони, релетата не съм мерил. Подгревната верига на ламбдата преди катализатора не е прекъсната, дава около 6.5 ома съпротивление, буксата ѝ има захранване, т.е. не би трябвало да има прекъснат кабел. Оглеждайки окабеляването около компютъра на мотора и този на ГИ-то ми направи впечатление, че има кабели, които влизат от снопа на ГИ компютъра към този на мотора - т.е. явно с създадена някаква комуникация между двата - може ли от това да набива някакви грешки дори и докато е включена на бензин и да свети CHECK постоянно? Изключването на ГИ компютъра (респ. захранването на цялата газова уредба) би ли решило поне този проблем, тъй като не държа да карам непременно на газ и към какъв проблемен компонент да се насоча на първо време? Благодаря предварително!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия