Автор Тема: Електрически механизъм седалка Sportage 3  (Прочетена 3082 пъти)

Vanko6

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Здравейте колеги, моля за информация ако някой е имал проблем с електрическото задвижване на шофьорска седалка на киа спортидж 2015. Движи се във всички посоки, но не се връща докрай назад. Моля за инфо и някой ел техник за софия, който да е читав. Благодаря предварително.
Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Електрически механизъм седалка Sportage 3
« Отговор #1 -: Януари 09, 2025, 04:32:23 pm »
Това прилича на механизъм. Най-добре я закарайте в КМБ. Аз ще сменям еърбег на седакйа- 500 лева ми излиза еърбег с труд. Ремонът има и гаранция
Вижте все пак и  буксите  седалката, да не би да има някоя извадена с прахосмукачка, когато сте чистил
« Последна редакция: Януари 09, 2025, 04:34:02 pm от justalittlesign »

Vanko6

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Януари 09, 2025, 04:41:03 pm »
Ако има извадена букса няма да се движи най-малко в определена посока. Тя се деижи във всички посоки, но в задна позиция не стига докрай. Запазих час за другата седмица в един сервиз и ще пиша дали са адекватни.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #3 -: Януари 09, 2025, 09:15:37 pm »
Практиката ми в работата, с други букси, е показала, че когато няма пълен или добър  контакт,  няма добър сигнал" :) Но... дет се вика "Секи сам си преценЯ" :)

Vanko6

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Януари 09, 2025, 11:05:28 pm »
Благодаря за насоката. Така или иначе сам няма да разглабям за да не дочупя още нещо.

Vanko6

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Януари 18, 2025, 01:25:38 pm »
Намерих читав сервиз за отремонтиране на ел. инсталации по автомобили за гр. София. Проблема се оказа както очаквах с ел модула на седалката. Отремонтираха го и всичко е точно. Дават и 1 г. гаранция. Пускам и линк ако някой му се наложи.
https://koba-auto.com/kontakti/

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 264
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #6 -: Януари 20, 2025, 09:19:14 am »
Дрън дрън, тези даже и не могат да лъжат. Имаш механичен проблем като някакво износване и от там усукване на механизма. Ти понеже нищо не разбираш си се доверил сляпо на казаното.

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #7 -: Януари 21, 2025, 10:48:56 am »
Дрън дрън, тези даже и не могат да лъжат. Имаш механичен проблем като някакво износване и от там усукване на механизма. Ти понеже нищо не разбираш си се доверил сляпо на казаното.

Това се нарича "софтуерно решение на хардуерен проблем".
Ми не могат да му кажат "абе нещо релсата задираше, смазахме я и сега е добре" :)

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 264
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #8 -: Януари 21, 2025, 01:42:14 pm »
Той Ванко няма никаква вина, съвсем културно и прилично си е закарал колата на сервиз както трябва да бъде но идва голямото НО . Оправили са му автомобила и не смеят да си кажат цената и се започва едно измисляне на дефект, ама нали хората четат и разбират. То и да излъжеш си е изкуство, не е толкова просто.