Автор Тема: TPMS налягане свети постоянно.  (Прочетена 4136 пъти)

todor83

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
TPMS налягане свети постоянно.
« -: Февруари 03, 2025, 01:34:13 pm »
Здравейте, приятели и колеги,от известно време съм собственик на KIA Crens 1.7 CRDI 2016 г. 104kW 141к.с,
и имам следният проблем,ако може някой да ми помогне или да дъде съвет ще бъда благодарен.
Светна ми индикацията за следенето на налягането в гумите и незнам как да е изчистя, проверих гумите и там налягането е 2.4 bar
след като дам на контакт индикацията започва да мига няколко секунди и после остава да свети постоянно,терся бутон за ресет но не откривам, ако някой е ималподобен проблем или знае как да се изчисти грешката ще съм ви благодарен или да ме насочи към сервиз
в Бургас който да ми помогне.
Благодаря предварително.

angel1372

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Re: TPMS налягане свети постоянно.
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2025, 03:47:36 pm »
Напомпайте гумата, ако има индикация коя е, с поне 0,2-0,3bar над техническите препоръки за налягане на гумите/навярно са на вратата/. Ако грешката не изчезне веднага, покарайте малко, и трябва да изчезне. След това, може да се върнете на препоръките за налягането на гумите за модела.
Минал съм през същия казус на SPORTAGE Q5 и това при мен помогна.

todor83

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2025, 04:26:20 pm »
колега благодаря за отзива ще го направя и ще споделя какво се е случило.

todor83

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2025, 09:03:26 am »
здравейте относно проблема не се реши, индикацията си остана,сега следващата стъпка е диагности за да се види каква е грешката,
ще пиша пак, за да има информация.

todor83

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2025, 03:54:09 pm »
Здравейте на всички относно проблема TPMS датчиците се оказа че им е свържил живота след като се направи диагностика на автомобила в Киа сервиз.
Говорихме по този въпрос на дълго и на широко с диагностика от КИА сервиз, и казаха живота на тези сензори 7 год. но най много 9 год. максимум.
Цената за комплект е 425 лв оригинални от КИА , така че ако завбъдище ви се пояти този проблем след напомпване на гумите над зададената стойност и шофиране в период на 10 мин. не изгасне индикацията да знаете какво ви очаква.

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 344
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2025, 01:02:27 pm »
Може да видиш какви са  фабричните номерата на датчиците  и да си ги поръчаш от алиекспрес за твоя модел автомобил така само ги монтираш и трябва да покараш малко че да се активират и запишат в модула tpms.  4 датчика излизат около 50лв   само че батериите им дъждат около 3-4 години. Другият вариант универсални ако имат id номера трябва да се запишат с уред за четене в модула  , ако са празни  клониране на id номерата от модула и програмирането им пак с уред за tpms.
« Последна редакция: Февруари 06, 2025, 02:24:54 pm от Бат Герги »

todor83

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2025, 11:52:47 am »
колега съгласен съм с теб, понеже нямам наблюдения върху тези сензори и не съм запознат, но сега като ги монтирам тези оригиналните в сервиз на киа ще видя старите и за напред ще знам.