Автор Тема: Sorento 2.2 197 к.с. вибрации !  (Прочетена 295 пъти)

Велков

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Sorento 2.2 197 к.с. вибрации !
« -: Март 14, 2025, 09:19:07 am »
Здравейте , колеги! Имам проблем с вибрации ,които се усещат по цялото купе( интериор , огледала , капак на двигателя , та чак до задния капак).Набедих тампоните ( горен десен и ляв на скоростната кутия). Смених ги с оригинални . Наистина бяха много зле. Но проблема остана, даже стана още по дразнещ след като вече двигателя е вързан по-стабилно за купето! rofl Веригата е сменяна преди да купя колата! Няма грешки, светещи лампи,върви си нормално! При шофиране, още от потеглянето на ниска скорост ,обороти по-високи от на празен ход и вибрацията изчезва! Спра ли ,без значение дали ще е просто на спирачка или на паркинг или неутрална , вибрациите веднага се връщат! Почвам да си мисля за балансиращите валове! Някой имал ли е подобен проблем или има ли идея къде да търся!
 Благодаря!

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1373
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Sorento 2.2 197 к.с. вибрации !
« Отговор #1 -: Март 14, 2025, 12:38:45 pm »
Това соренто 2.2 197 коня бензин или дизел е ?
Автомат или ръчни скорости ?
Балансиращите валове колкото и да остаряват не виждам как могат да се износят и да създават проблеми. Вече ако не са зацепени правилно е възможно да дисбалансират системата, но няма да е само на празен ход, но и при по-високи обороти (а твоят проблем не е такъв).

Сега видях, че си писал за "паркинг" и "неутрална" и най-вероятно става дума за автомат.
Със запалването на двигателя започва да се върти и хидрото в скоростите (няма как да го разкачиш).
Можеш да идеш в някой сервиз за автомати и да питаш дали хидрото може да създава вибрациите и дали могат да го диагностицират.

И не забравяй после да пишеш ако намериш решението.
« Последна редакция: Март 14, 2025, 12:42:27 pm от rmk »

Велков

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Март 14, 2025, 01:35:55 pm »
Благодаря за отговора! Правилно сте отбелязали, че е дизел и автомат!
  Не се бях сетил за хидрото на автомата! Не знам какво толкова може да се случи с него , което та го дебалансира по този начин!? А и скоростите работят перфектно! Сменят плавно , няма удари, претрисания , или промяна на оборотите на мотора! Затова се насочих към балансиращите и защото е сменяна веригата! Не съм запознат но може ли там да се обърка нещо при замяна на зъбното колело на коляновия вал?Не знам?
 Другото за което се сетих е ремъчното задвижване! Ролката на генератора ? Дали е от тези тресчотачните ( фрайлауф)? Защото на друга кола съм имал проблем с такава. Но пък не виждам ремъка да подскача и шляпа?Обтяжния механизъм няма много движение! Мисля да откача ремъка и да запаля за 1 -2 мин. да видя дали ще има промяна.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1373
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #3 -: Март 14, 2025, 06:28:17 pm »
По принцип е възможно да се объркали нещо при смяна на веригата, но ми се струва, че тогава ще има вибрации при всякакви оборити. Ако искате почнете от проверка на веригата.
« Последна редакция: Март 16, 2025, 11:28:33 pm от rmk »