Автор Тема: Информация за Спортидж 2 - гасне при спиране  (Прочетена 279 пъти)

Иван Т

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте колеги ,сравнително от скоро съм собственик на Спортидж 2, 2.7в6 2008г. От известно време колата започна първо да гасне при палене сутрин и трябва да я паля с газ и да задържам малко за да не угасне, а последните дни и да гасне като спра на стоп и реша да тръгна. Не го прави постоянно или при някакви условия,просто когато си реши. Чека веднъж светва ,друг път не- един ден свети после три дни не свети ,но пак угасва като спра. Когато свети чека оборотите играят не малко.При четене на диагностика излизат датчик разпределителен вал и датчик положение на дросел, работата е там че и двата са сменяни,единия даже лично от мен, но пак продължава да ги прави тези неща. Реших да взема оригинални датчици ,да не би афтърмаркета да не са удачни, звъня в сервиз Х и оттам ми подсказват, че по тези симптоми е вероятно да не е от датчици, а от някаква верига на валовете, нищо че съм с ангренажен ремък. Реших да ми я проверят тази верига в моя град и майстора тук ми казва, че този двигател ремъка задвижва и двата вала и нямам такава верига! До тук с дългото обяснение ,сега въпроса....какъв е моя двигател с верига,ремък или и с двете?! И по тези симптоми, ако може някой да ме насочи какъв евентуално може да е проблема? Забравих да спомена колата е автоматик.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 754
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Информация за Спортидж 2 - гасне при спиране
« Отговор #1 -: Март 13, 2025, 08:55:14 am »
Това са симптомите на стъпков мотор за смяна

Иван Т

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Март 13, 2025, 09:13:58 am »
Това са симптомите на стъпков мотор за смяна
То ни е е ли клапан на този двигател, как мога да проверя дали е от него проблема

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 296
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Март 13, 2025, 09:37:09 am »
Я напиши номерата на грешките ако може

Иван Т

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Март 13, 2025, 09:42:08 am »
Я напиши номерата на грешките ако може
Не ги знам , майстора който я чете само ми каза какво отчита..датчик разпределителен и датчик положение на дросел. И след като я чете 3 дни чека не светеше.