Автор Тема: Kia sportage 4 /2,3 проблема/  (Прочетена 7949 пъти)

Martoamg

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Kia sportage 4 /2,3 проблема/
« -: Юни 20, 2023, 01:46:34 pm »
Здравейте имам няколко проблема на Киа спортидж 2.0д-185к.с 2017г. ако може от някой съвет.
1.сензора за дъжд не работи-като минеш през ауто режим отчита и се пуска после НЕ. след четене по чужди форуми реших да отворя кутията горе и както размърдах сензора и кабела тръгна но след 2 цикъла спира. махнах сензора и той не е залепен с нищо а знам ,че трябва да има нещо като двойно лепещо прозрачно.Поръчах от али експрес ,ще препоя и обувките и да видим.
2.Грешка датчик твърди частици или particulate matter sensor , колата няма проблеми не набива грешки, имам я от 500 км, но и предния собственик не ми е казал да има проблем. мога ли да карам така извесно време понеше искам да го намеря по евтин.Корпартс 800лв. заместители около 500 . Или от е бей  да търся Н: 392652F250 Кое е по добър вариант?
3. Последно само в шофьорския отсег под кичето има вода дунапрена беше подгизнал...суших 2 3 часа ок е на 90% да кажем. Изсипах 10 кофи с вода няма капка.Вдясно и отзад е сухо? колата е с панорама, но таван сух?
Благодаря ,живи и здрави.

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 370
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Kia sportage 4 /2,3 проблема/
« Отговор #1 -: Юни 21, 2023, 09:19:10 pm »
Каква точно грешка ти дава  втората ламба сонда p200300. Или нещо друго ? Ако е тя въобще не се радвай че няма други грешки

Martoamg

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юни 21, 2023, 09:27:22 pm »
Трябва да питам майстора който я гледа,но по неговите думи също не било проблем така да се кара единствено можело по-често да регенерира. Колата няма проблем с дпф-а четена е ауспусите са бели също. Но каза че грешката била уж електрическа.Ще го намеря и сменя този сензор до 1 ,2 седмици

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Юни 21, 2023, 09:52:01 pm »
 Ми почваш с често регенерации и след това изрязваш dpf  bravo Това с тоя датчик го правиха и в форума на hyundai  и нищо не се е променило - Гршкат остава.  След това са сменяли и датчик деференциално налягане за отчитане на саждите  и след чистене само на dpf грешката оста. След това заминава турбото и изхвърляш dpf. Чакай ще ти пратя един линк от корейски форум ама няма да се плашиш.  https://m.blog.naver.com/saking300/222975239165  Провери всичко по системата турбо , дюзи да са в нормите, смукателен колектор и dpf почистване иначе след време ще стане и по лошо.това е хроничен проблем с hyundai и kia crdi . Това е за тая  грешка пък ти ако искаш си карай  така но рано или късно ще доведе до доста проблеми.
« Последна редакция: Юни 21, 2023, 10:04:56 pm от Бат Герги »

Martoamg

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юни 21, 2023, 10:15:50 pm »
Ще го пусна да се преведе и да видя ,но малко ме наплаши от друга страна неможе да няма решение,дюзи турбо са в норми идеални.Ще му кажа да погледне колекторите ако са ок ще го сменя с нов пък по натам дпф-а долу и софтуер играл съм го и с немски по нови возила камоли на киа да неможе.Просто колата е запазена и екстрова и е за жената искам да я покара.Най-лесно да сменя да я продам и пак същото.

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Юни 21, 2023, 10:21:17 pm »
Същалявам но това е положението с нашите дизели. Много бързо дори и под 100хил колектора се запушва с отлагания и след него всичко останало.Затова първо него провери и egr клапана всичко това може да се види на диагностика ако има кои да я чете  ;D. А за  водата  по пода ще  погледна имам едно ръководство какво може да е, но утре ще пиша ако намеря нещо.
« Последна редакция: Юни 21, 2023, 10:28:56 pm от Бат Герги »

Martoamg

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Юни 21, 2023, 10:32:09 pm »
Ми имам читав човек който е в час. Така и иначе мисля другия месец превантивно да сменя вериги и банани и друго за всеки случай ще му кажа всичко да прегледа и да сменя въпросния сензор,може пък да имам късмет. Ако не режа и си решавам проблема.Благодаля все пак  за мнението.

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #7 -: Юни 21, 2023, 11:18:22 pm »
Ами ще ти пожелая успех и да но се оправи всичко. За водата може би е някакъв теч от предното стъкло може и да не е залепено добре  или по фугите  под кората на чистачките .

CaptainYanev

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #8 -: Април 10, 2025, 03:12:29 pm »
Здравейте имам няколко проблема на Киа спортидж 2.0д-185к.с 2017г. ако може от някой съвет.
1.сензора за дъжд не работи-като минеш през ауто режим отчита и се пуска после НЕ. след четене по чужди форуми реших да отворя кутията горе и както размърдах сензора и кабела тръгна но след 2 цикъла спира. махнах сензора и той не е залепен с нищо а знам ,че трябва да има нещо като двойно лепещо прозрачно.Поръчах от али експрес ,ще препоя и обувките и да видим.
2.Грешка датчик твърди частици или particulate matter sensor , колата няма проблеми не набива грешки, имам я от 500 км, но и предния собственик не ми е казал да има проблем. мога ли да карам така извесно време понеше искам да го намеря по евтин.Корпартс 800лв. заместители около 500 . Или от е бей  да търся Н: 392652F250 Кое е по добър вариант?
3. Последно само в шофьорския отсег под кичето има вода дунапрена беше подгизнал...суших 2 3 часа ок е на 90% да кажем. Изсипах 10 кофи с вода няма капка.Вдясно и отзад е сухо? колата е с панорама, но таван сух?
Благодаря ,живи и здрави.

Колега, привет, в подобна ситуация съм с грешката за частиците (пуснах тема днес сутринта, преди да намеря тази). Дали успя да решиш проблема перманентно и как?
Поръчал съм 392652F250 от Киа София и на 24ти имам час за смяна.