Автор Тема: Помощ при решение за покупка на Kia Sportage  (Прочетена 396 пъти)

P407SW

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте,

Имаме намерението да купим Kia Sportage (с авт, скорости), произведен не по-рано от 2024 година (или нов ако цената на сегашната версия падне достатъчно след излизането на новия модел през юни/юли 2025). Та въпросите ни са:
(1) При преглед на обявите на пазара, някои коли имат скоростен лост с копче (пак за автоматични скорости), а други с "джойстик" за въртене. Уж са една и съща година и месец, уж и двете версии са с автоматични скорости, но има такава разлика. Бихте ли обяснили тази разлика и защо е така?
(2) Към кой двигател бихте ми препоръчали да се ориентирам? Чист бензин, дизел или хибрид (дизел/електро или бензин/електро)? И какви са основните разлики и чести проблеми. Разбирам, че всяка кола независимо от марката все има някакъв проблем, но коя ахилесовата пета на Sportage?
(3) Когато тествах бензиновата версия 1.6 на Sportage, продавачът ми каза, че градския разход е ок. 11 л/100 км, но по обявите гледам, че го дават само 7.8 л/100 км градско. Какъв е вашият опит? Също така, същия продавач пък и каза, че в новия модел (който ще излезе през лятото) разходът градско ще бъде много по-малък от 11 на 100.

За какви други неща трябва да внимавам при покупката? И кои екстри са отличителните белези при различните нива в оборудването на Sportage с година производство 2024?

Предварително благодаря на всички за помоща!

P407SW

• Новак
  • *
Re: Помощ при решение за покупка на Kia Sportage
« Отговор #1 -: Април 13, 2025, 08:11:36 am »
Имам и още 1 въпрос: Ако купя колата от Германия или другаде в ЕС, дали 7 годишната гаранция ще важи и в БГ?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1375
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #2 -: Април 13, 2025, 09:14:22 pm »
По въпросът с гаранцията ти препоръчвам да отидеш в представителството, където смяташ да я обслужваш и да попиташ какви документи ще ти трябват за да се продължи гаранцията в БГ и съответно да ги изискваш при покупката.

Автомобилите, които са хибрид, плъгин-хибрид или мек-хибрид мисля са с въртящото се копче. Ако е само с ДВГ е с класическия лост за избор на движението.

За избор на двигател не мога да ти помогна.
« Последна редакция: Април 13, 2025, 09:33:14 pm от rmk »

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 765
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #3 -: Април 14, 2025, 07:42:50 pm »
Имам и още 1 въпрос: Ако купя колата от Германия или другаде в ЕС, дали 7 годишната гаранция ще важи и в БГ?
Във ФБ групата https://www.facebook.com/groups/1175967146304244  един пич беше вкарал и беше описал всички документи. Вижте с  търсачката, да го намерите неговия пост

P407SW

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Април 18, 2025, 09:59:39 am »
Във ФБ групата https://www.facebook.com/groups/1175967146304244  един пич беше вкарал и беше описал всички документи. Вижте с  търсачката, да го намерите неговия пост

Благодаря много! Тази група наистина е от голяма помощ. Много неща ми се изясниха.