Добре Дошли във Форума
Имам и още 1 въпрос: Ако купя колата от Германия или другаде в ЕС, дали 7 годишната гаранция ще важи и в БГ?
Цитат на: P407SW в Април 13, 2025, 08:11:36 amИмам и още 1 въпрос: Ако купя колата от Германия или другаде в ЕС, дали 7 годишната гаранция ще важи и в БГ?Във ФБ групата https://www.facebook.com/groups/1175967146304244 един пич беше вкарал и беше описал всички документи. Вижте с търсачката, да го намерите неговия пост
И аз съм се насочил на такава, чакам да излезе фейслифта.Това което четох + съвети от Chat GPT, е че най-добре като цена-качество е HYBRID 1,6T HPE 4WD Aut.Хибрида е по-икономичен, аз държа на 4х4 и най-важното е, че е с 6-степенен хидравличен автоматик (6AT), който е по-плавен, по-надежден и няма съединители, които прегряват. Работи в комбинация с електромотор, който изглажда натоварването, много по-устойчива и особено подходяща е за градски условия, защото е с маслоохлаждаща трансмисия.Като минуси са посочени, че малко по-бавно сменя скоростите (ако искаш да караш спортно) и на дълъг път харчи някой грам повече, поради това, че няма 7ма скорост. Но като цяло чета, че Киа-та харчи малко по-вече от конкурентите си, по-лакома била. Примерно Тойота Рав4 харчи литър по-малко, но пък е с 10 хил. лв. по-скъпа7 степенната DCT е с двоен съединител като плюсове я дават, че по-бързо сменя скоростите и е една идея по-икономична на дълъг път, заради 7мата си скорост. Но като минуси, че в града сухите съединители са по-чувствителни на спри/тръгни и прегряват. Износването се проявява още между 30 000–50 000 km, през гаранцията (един колега има приятел в Киа във Варна и той потвърди, че често влизат гаранционни автомобили за кутия)Двигателят е почти същият, но: при HEV и PHEV турбото, охлаждането и електрониката са по-здрави и оптимизирани за работа със системата. Турбото при HEV/PHEV работи по-леко, защото често електромоторът поема натоварването.Веригата е надеждна, но около 200–250 хил. км може да иска смяна при недобра поддръжка.От всичко прочетено, аз лично се спрях на този HYBRID 1,6T HPE 4WD Aut., който върви комплект с 6 степенния хидравличен автоматик.Плъгин Хибрида има кирия, ако имаш къде да зареждаш (живееш в къща или имаш гараж) и караш основно градско.
Никаква кирия няма. Сметни за себе си разликата в цената между едното и другото и кажи за колко години при твоя режим на каране ще избиеш парите...
След като търсите икономия купете си базов модел за 54К. Що давате още толкова за хибрид, като под 8 няма да паднете, ама ще сте с 50 бона напред.Аз ако тях се водил по мнения във форуми, нямаше да съм си купил ни една кола