Автор Тема: Kia Ceed не иска да вдигне повече от 20 км/ч  (Прочетена 214 пъти)

kikoo0o

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте! Имам едно доста сложно питане. Преди 2 месеца си закупих Киа Сийд 2011, crdi 1.6 117 коня. Колата си беше в много добро състояние, но имаше едно пускане във волана. След като проучих проблема в Интернет установих, че проблема е в звездата на волана. Закупих си такава част от човек, който ги 3D принтира и реших сам да си я сменя, тъй като повечето от сервизите, в които ходих не желаеха да се занимават и ми казваха "Да го преживея, защото не си заслужавало". Разглобих волана и стигнах до дадената част, но се оказа, че тя си е напълно здрава. Не я смених. При сглобяването обаче се появи една грешка на таблото, която предполагам е свързана със стабилиращата система. Продължих да си карам колата докато един ден като тръгнах, подадох на втора и колата отказваше да вдигне повече от 15-20 км/ч. Най-интересното е, че на първа си върви и вдига 30-40, със 3-4 хил. оборота, но като дам на втора мощността рязко пада на макс 1300 оборота. Понякога го прави, но понякога не. Един път спрях, изгасих я, и се оправи, но понякога проблема се задържа повече време. Направи ми впечатление, че жълтата лампа, за която ви казах, че свети премигва. Незнам дали е авариен режим, тъй като не ми свети, check-a, дали има нещо общо със ремонта на волана, който направих, но вече не съм сигурен какво да правя... Някакви идеи?
« Последна редакция: Април 14, 2025, 11:18:01 pm от kikoo0o »

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 301
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Kia Ceed не иска да вдигне повече от 20 км/ч
« Отговор #1 -: Април 15, 2025, 10:21:31 am »
Грешката е за ESP  за стабилността явно след разглабяне не е калиблиран сензора на волана ама чак пък да не върви  не съм чувал от еsp. Другият вариант да е нещо с ключетата на педалите особено на съединителя  да свети това ESP . Отиди поне на диагностика.
« Последна редакция: Април 15, 2025, 03:54:05 pm от Бат Герги »

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 765
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Kia Ceed не иска да вдигне повече от 20 км/ч
« Отговор #2 -: Април 16, 2025, 09:28:16 am »
За да не излизат грешки, винаги се сваля акумулатора, иачква се 20 минути и тогава се започва каквото сте си наумил да правите по колта. Добре че не сте гръмнал еърбеците. И каква е грешката, че инак само ще  гадаем? Какво светва на таблото - икона или Р21..2?
« Последна редакция: Април 16, 2025, 09:31:12 am от justalittlesign »