Автор Тема: Проблем след игра с панорамата!  (Прочетена 9507 пъти)

KrasimirKRA92

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Проблем след игра с панорамата!
« -: Септември 15, 2024, 12:27:17 pm »
Здраейте,на всички и честита неделя. Имам следното питане взех си колата от Дания и след известни ремонти по отстраняване на  изгнил воден радиатор и други тропащи елементи, колата за сега е в добро състояние но... От миналите собственици установих ,че при затваряне на панорамата трябваше накрая да му помогна леко с ръка но не всеки път и всичко беше идеално от към работа. Гледах едни клипове за рестарт и обучение на панорамата и от там стана лек гаф... Тоест май загуби всички настройки и сега от бутона не работят функцията която е само да го вдигне на 45 градуса и да отвори и затвори щората,всичко става само с функцията напред и назад със задържане леко... Всичко работи няма нещо счупено но е много неудобно и кофти имате ли яснота как да се оправи това нещо тъй като от КИА България казаха,че може да се погледне чак Октомври месец пък ме дразни изключително много... silen

lini

• Разбирач ;)
  • Публикации: 179
  • Sportage SLE 2.0
Re: Проблем след игра с панорамата!
« Отговор #1 -: Септември 15, 2024, 08:19:40 pm »
Най-вероятно има нужда от калибрация, понеже е бил откачен акумулатора и си е изгубил настройката. Калибрацията може би пише в книжката как се прави, но обикновено е 3 стъпки. Първо щората и панорамата трябва да са затворени, второ натискаш копчето напред за малко докато мръдне само щората и трето натискаш пак копчето напред и държиш докато щората и панорамата се отворят и затворят докрай. За бавното затваряне проблема е в релсите - имат нужда от гресиране.

KrasimirKRA92

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Септември 15, 2024, 09:36:50 pm »
В по горният ред не споменах,че става въпрос за Киа Соренто 3  2.2=200 конски сили дизел,но по странното е че, от едно клипче станаха така нещата.
Запалих колата и задържах копчето напред докато не се отвори текстилната щора след това панорамата и после по същия начин не се върнаха поредно а по отделно и от там та до сега не се получава нищо...Сега текстилната щора е отворена докрай и панорамата е открита,в момент в който се опитам да я отворя с натискане на бутона нагоре нищо не става и се чува леко пукване... но когато го дам напред или назад почва да си се отваря и затваря със прецизно цъкане на копчето а не както преди с едно натискане и то да се отвори докрай или затвори... Откачах акумулатора чаках гледах пак по същия начин да го дооправя ама уви явно нещо не е така та за това пиша тук или Вие да ме насочите или някакъв специализиран сервиз който да го оправи тъй като много ме дразни...

lini

• Разбирач ;)
  • Публикации: 179
  • Sportage SLE 2.0
« Отговор #3 -: Септември 15, 2024, 11:16:29 pm »
Странно, аз също имам Sorento UM дизел и при мене се оправи панорамата с калибрация след разкачане на акумулатора. Проблема беше, че щората не отиваше докрай назад, а панорамата отиваше и отзад не виждаха много смисъл от стъкления покрив хората. Държах копчето по няколко пъти напред/назад докато се отвори всичко в едната посока и после пак така в другата и се оправи.

KrasimirKRA92

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Септември 16, 2024, 10:00:45 pm »
Явно ще трябва да падне цъкане и игра напред назад с копчето ама да видим кога а с диагностика би ли могло да се оправи ?

georko1975

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #5 -: Юни 14, 2025, 04:54:50 pm »
Аз съм със Соренто 2014 ,панорамата и щората на отваряне работят идеално но при зтваряне накарая,панорамата затяга и се връща.Трябва и помощ с ръка.Някой имал ли е такъв проблем и почистване ще оправи ли нещата?Някой правил ли е нещо подобно?