Автор Тема: Как работят дневните светлини, авто режим  (Прочетена 2510 пъти)

Gorohk

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте, от няколко дни имам киа спортидж 3 бензин 1.6 135 2014 година. Не намерих информация и затова да ви попитам. Как трябва да работят дневните светлини? Когато съм на габарити светят и дневните, когато включа на авто през деня не светят дневни, през нощта светят късите. Така ли трябва да бъде? Може ли да се програмира на авто през деня да светят дневни, през нощта къси?
Под дневни светлини имам предвид лентата, незнам светодиоди ли са.
« Последна редакция: Май 30, 2025, 06:45:23 am от Gorohk »

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
  • Kia Sportage , 2.0, CRDI, 184hp, AWD
Re: Как работят дневните светлини, авто режим
« Отговор #1 -: Май 30, 2025, 09:55:00 am »
Здравей и добре дошъл във форума, честита нова придобивка – пожелавам ти много безаварийни километри и удоволствие от шофирането!
Моята е Kia Sportage 3, 2.0 дизел, преди фейслифта. Когато фаровете са на "Auto", през деня светят само LED "веждите" (дневните светлини). При влизане в тунел или ако времето е много мрачно или дъждовно, се включват и късите светлини автоматично. Вечер, когато се стъмни, на "Auto" светят и веждите, и късите.
Едно нещо, което съм забелязал – когато светлините са на "Auto", не се включват фаровете за мъгла. За да ги използвам, трябва да превключа ръчно на къси светлини.
Също така съм забелязах съвсем случайно, че когато пусна мигач, светва и съответният фар за мъгла от тази страна — вероятно за допълнително осветяване в завой.
Относно въпроса ти дали може да се настрои така, че на "Auto" през деня да светят само дневните (веждите), а вечер – късите: зависи от това за кой пазар е предназначена колата и какъв е софтуерът ѝ. Най-добре е да се направи проверка с диагностичен уред (например GDS за Kia/Hyundai) – има случаи, в които това може да се програмира.

Gorohk

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #2 -: Юни 01, 2025, 06:59:13 am »
Благодаря. Пише, че е за Австрия, Kia Sportage 3 SLS. Поне така пише в сервизната книжка. Не мога да намеря информация за оборудването. Има доста екстри, навигация, климатроник, хубав голям екран, но все още незнам мога ли да прибирам огледалата. С времето ще разбера всичко :)

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
  • Kia Sportage , 2.0, CRDI, 184hp, AWD
« Отговор #3 -: Юни 02, 2025, 10:53:00 am »
Копчето за прибиране на огледалото обикновенно е на вратата на шофьора над бутоните за стъклата и настройка на страничните огледала. Линк как изглежда: https://youtu.be/JHvG6uxkw2o?t=6
« Последна редакция: Юни 03, 2025, 09:18:17 am от nikolas »