Здравейте!
Пак само на мен ли ми се струва странно как се държи адаптивния круиз контрол.
На първо място ускорението му е твърде рязко - все едно настъпва газта докрай. При спиране пък използва спирачката рязко.
Давам примери, които не ми се струват както трябва...
1. Карам си по магистралата с настроен круиз контрол на 120 км/ч. Настигам камион и започва да намалява. Дотук добре. Но решавам, че се освободило място в изпреварващата лента. Пускам мигача, но колата не ускорява. Чак когато цялата кола се е изнесла в изпреварващата лента, като луда започва да ускорява. Според мен е редно да започне плавно ускорение при подаване на мигача (поне така беше при старата ми кола друга марка)
2. Използвайки SCC в задръствания (колата има Stop&Go)... Настига колата отпред и започва да намаля. Като скъси дистанцията с плавно намаляне набива рязко спирачките, колкото да ме стресне и "разхвърли" всичко в колата, след което отпуска спирачките, защото има още доста разстояние и си спира плавно. Следва потеглянето... Колата отпред потегля и може би нормално с малко закъснение и моята кола потегля, но тъй като докато потегли се е образувало разстояние до предната, потегля с "мръсна газ', при което се стресирам, защото колата отпред е започнала вече да спира. Следва рязко спиране и т.н. с отново рязко спиране и потегляне...