Автор Тема: Kia Sorento 2012 2.2 блокирал мотор  (Прочетена 5225 пъти)

jicata

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Kia Sorento 2012 2.2 блокирал мотор
« -: Юни 12, 2025, 04:36:12 pm »
Здравейте колеги,

Купих една Кия Соренто 2012, топ кондиция уж само 170к км и дори не успях до нас да се прибера, с репатрака до сервиза - мотора блокирал. Обявяват ми 2к само да го свали и да го отвори мотора да се види изобщо поправимо ли е какво и да е това което го е блокирало. От друга страна пък ми казва да търся мотор втора ръка за смяна в случай, че този не може да се оправи. Намерих един от OLX, момчето ми вика 3.5к необслужен 5 обслужен  :-X :-X :-X.

И последно, сервиза НЕ специализира в Кия, звъннах им в Колос там пък основни ремонти НЕ правили...  %)

Дайте съвет, как бихте постъпили, знаете ли някъде/някой да има достъп до мотори 2ра ръка, в OLX/Mobile/Bazar няма нищо. Изобщо заслужава ли си директно да се смени, или пък първо да се отвори..?

Също Вярно ли е че тоя мотор може да се подмени с такъв на Hyundai Santa Fe?

AMG

• Новак
  • *
  • Публикации: 25
Re: Kia Sorento 2012 2.2 блокирал мотор
« Отговор #1 -: Юни 15, 2025, 09:51:56 pm »
Здравей,
съчувствам ти за ситуацията НО не съм изненадан.
Сравнително скоро преживях подобна драма пак с Киа ,но друг модел.
Пак основен ремонт поради доста горене на масло.
Дилемата за друг или твоя мотор е вечна....първо трябва да се отвори да се види къде е драмата ,но стигнеш ли да го отвориш с парите вече си набъбнал....
Вземеш ли друг мотор незнаещ какво взимаш и трябва да се обслужи и пак незнаещ до къде си....
Не си писал от кой град си.
Много ама много трудно ще намериш майстор за основен ремонт на ДВГ и още по -трудно да е читав майстор.
С частите също е драма общо взето има ,но......
Трябва да си решиш преди всичко скачаш ли или си до тук защото започнеш ли да се разкешваш не е ясно до къде ще стигнеш.
Пиши от къде си