Автор Тема: Няколко проблема на а Киа Спортидж 3 2011г  (Прочетена 1255 пъти)

lub4eto

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте колеги!
От няколко дни съм собственик на Киа Спортидж 2011г 2.0 дизел. Имам няколко проблема:
- ръчната спирачка не работи, усеща се, че въобще няма съпротивление
- като съм отворил някоя врата салона не свети, със копчетата светят
- искам да сменя оригиналната музика със мултимедия, дали някой е сменял и дали става лесно
За сега е това, но ще има и още  bye

lub4eto

• Новак
  • *
Re: Няколко проблема на а Киа Спортидж 3 2011г
« Отговор #1 -: Юли 05, 2025, 07:16:24 am »
Явно вече никой не кара Киа!

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 241
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #2 -: Юли 05, 2025, 10:03:58 pm »
https://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,6438.msg52029.html#msg52029
Ето ти една тема има и търсачка използвай думата мултимедия или 2din

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 63
  • Kia Sportage , 2.0, CRDI, 184hp, AWD
« Отговор #3 -: Юли 07, 2025, 11:30:00 am »
Здрасти!
За да светне осветлението в салона при отваряне на врата, има още едно копче на тавана (поне при мен е така). Когато копчето е в изключено положение – лампите не светват при отваряне на вратата. Когато е включено – осветлението трябва да се активира автоматично при отваряне на врата или при изваждане на ключа от стартера.
Относно мултимедията – в момента ще монтирам 2DIN устройство на XTRONS.
Но честно казано, не препоръчвам търговеца "XTRONS Official Store" – играх го "голям" с тях и останах разочарован. Спрях се на тяхната навигация само заради хардуерните бутони – повечето модели са изцяло тъчскрийн, а на мен това не ми допада.
Ако решиш да поръчваш от Китай, препоръчвам търговеца "https://www.aliexpress.com/store/4425187?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.50.71b31802cK8pQX" в AliExpress – работят по-изрядно.
Имай предвид, че в повечето случаи ще ти поискат:
  -  снимка на изходите/конекторите на заводската ти навигация;
  -  модел на автомобила
...за да подберат подходящите кабели и Canbus адаптер.
Важно: при 2DIN мултимедиите често преходникът (Canbus Box) не е включен в обявената цена, така че сметни го отделно.
За ръчната нямам идея какво може да е, ако си  го оправил  пиши какъв е бил проблема.

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 322
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #4 -: Юли 07, 2025, 06:07:23 pm »
 За плафона за да не свети когато е настроен на отворено положение от копчето следва да го свалиш и да презапой или смениш диодите от задната страна на самият плафон. Става въпрос за това нещо. На всеки модели ги има и на почти всички плафончета. https://youtu.be/8TCBQUkQy38?si=HTpw5uzQNQQQVjCb
« Последна редакция: Юли 07, 2025, 07:03:59 pm от Бат Герги »

lub4eto

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Юли 07, 2025, 07:41:52 pm »
За мултимедията все още ще разглеждам. Гледах и клипове как всичко уж пасва без проблем. Моята оригинална е от обикновените.
Плафона светна, но едната лампа едва свети при отворена врата, принудително свети без проблем. Има някакъв проблем.
Ръчната я разглобих, едното жило е скъсано, другото почти. Купих две нови жила и ще ги сменям.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1384
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #6 -: Юли 07, 2025, 11:46:38 pm »
...
Плафона светна, но едната лампа едва свети при отворена врата, принудително свети без проблем. Има някакъв проблем.
...
Свали плафона и вътре ще видиш 2 диода. Понякога се прецакват заварките, с които са заварени диодите за пластинките, понякога и самите диоди се прецакват.
Пробвай с презапояване, ако не стане - нови диоди.
А какво му направи, че почна да свети не си писал.

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 63
  • Kia Sportage , 2.0, CRDI, 184hp, AWD
« Отговор #7 -: Юли 08, 2025, 11:40:27 am »
...
...
Свали плафона и вътре ще видиш 2 диода. Понякога се прецакват заварките, с които са заварени диодите за пластинките, понякога и самите диоди се прецакват.
Пробвай с презапояване, ако не стане - нови диоди.
А какво му направи, че почна да свети не си писал.
С малкия екран, инсталацията е по-лесна.
Ако имаш камера за задно виждане, възможно е да има проблеми – заводската навигация подава 6 волта, а афтърмаркет устройствата обикновено подават 12 волта (поне при мен е така).
Има ли колата  и фабричен субуфер (бас колона) в багажника,  също може да има проблеми с  новата мултимедия. Тази седмица мисля да започна с инсталацията – ще пиша как е минало.
« Последна редакция: Юли 08, 2025, 01:04:17 pm от nikolas »

lub4eto

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Юли 08, 2025, 08:59:53 pm »
Нямам камера, нямам и бас колона. Но определено мисля да сложа мултимедия. Радиото в момента хваща много малко станции, постоянно пръщи и търси, което е дразнещо. Сменях и антени но без резултат, като докосна антената и сигнала се подобрява, като я пусна и пак се губи

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 322
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #9 -: Юли 09, 2025, 09:57:04 am »
Има случаи  когато влиза влага в самата антена на покрива. Така че може от там да идва проблема.  Или някъде има лоша маса все пак антената е завита с гайкакъм шасито под кората  на тавана
« Последна редакция: Юли 09, 2025, 09:58:51 am от Бат Герги »