Добре Дошли във Форума
Да, това е нормално за тази кутия.Пробвай я как върви с 2-3 км/ч. Ако почне да друса все едно яздиш значи говорим за едно и също нещо.Ако колата се кара предимно градско каране се износва така.Моята е на 76000км и миналата седмица смених съединител за втори път.Запиши си час в КИА за диагностика на автоматика. Ако уредът покаже, че си за смяна може да имаш късмет да ти го сменят по гаранция.
Цитат на: kiario2012 в Септември 20, 2025, 10:53:15 pmДа, това е нормално за тази кутия.Пробвай я как върви с 2-3 км/ч. Ако почне да друса все едно яздиш значи говорим за едно и също нещо.Ако колата се кара предимно градско каране се износва така.Моята е на 76000км и миналата седмица смених съединител за втори път.Запиши си час в КИА за диагностика на автоматика. Ако уредът покаже, че си за смяна може да имаш късмет да ти го сменят по гаранция.Диагностиката буквално е смешна. Закачат я на таблет и кара с 2 км. А моята и друса яко, когато върви бавноТози съединител за собствена сметка ли го сменяте?
Здравейте, аз също попитах в Киа и ми казаха, че било нормално и да си карам така, но е доста дразнещо и ще поискам да ми направя диагностика ! За мое голямо съжаление колата е внос от Германия и не признават гаранциата ! Може ли да ме ориентирате колко струва смяна на съединителя ?
Здравейте, на 14,10,2025 ми направиха цялостна диагностика и на скоростната кутия и се оказа, че това придъпване се дължи на износване на съединитела ! Попитах как е възможно на 54000 км да се износи и ми отговориха, че най-вероятно е карана предимно градско и към момента мога да карам така, но в един момент вече като стане много дразнещо трябва да се смени ( к-т съедините, лагер, шайба и масло на скоростната кутия ) и това удоволствие по оферта от Kia е на стойност 4643,11 лв ! Моля, ако може някой да препоръча сервиз с по-народни цени да пише ! Благодаря