Автор Тема: Покупка на Ceed SW 1.6 GDI  (Прочетена 2017 пъти)

kdarmonski

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Покупка на Ceed SW 1.6 GDI
« -: Октомври 16, 2025, 02:22:45 pm »
Здравейте!

Обмислям закупване на "нов" автомобил. Един от вариантите, който обмислям, е Ceed SW, второ поколение.

Тъй като се очертава по-голямата част от пробега ми да е градско, се насочих към бензиновите модели. 1.4 ми се струва леко слаб, та гледам 1.6 GDI.

Информирах се доколкото мога от темите, които намерих тук, но все пак бих искал да разбера някои неща относно поддръжката и разходите около колата. Доколкото разбирам е крайно неизгодно поставянето на АГУ на този двигател поради цената на системата и факта, че една част от разхода все пак е бензин. Та обмислям варианта да си остане "чист" бензин.

Ще се радвам собственици на този модел да споделят малко относно реалния разход на гориво и разходи откъм "стандартната" поддръжка. Ако има някакви "болежки", за които трябва да знам, ще съм благодарен.

Благодаря предварително!
« Последна редакция: Октомври 16, 2025, 03:05:23 pm от kdarmonski »

christoff

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
Re: Покупка на Ceed SW 1.6 GDI
« Отговор #1 -: Декември 02, 2025, 02:18:44 pm »
Здравейте,

основно две неща бих ви посъветвал като настоящ собственик на Киа и Хюндай:
1. кутията с двоен съединител (DCT) не е удачна за градско шофиране. По-добре ръчни скорости или автомобил с традиционна автоматична кутия (с хидротрансформатор). Току що писах в тази тема защо https://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,6741.15.html
2. 1.6 GDI не е най-удачния избор и като цяло ако сте твърдо решен за Киа Ceed II по-добре си вземете 1.4 MPI, с индиректно впръскване и подходящ за газифициране.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 818
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Покупка на Ceed SW 1.6 GDI
« Отговор #2 -: Декември 04, 2025, 08:37:00 pm »
Аз съм изписал много по темата за този 1.6GDI точно при двойката на Ceed.  136 к.с. на това купе е като пършинг.  При мен на 90К протече двигателя и на 137К му направиха ремонт в КМБ-София. Това гледайте при него.