Автор Тема: Проблемно палене при студено време - Kia Sportage III 2.0CRDI 184hp (видео)  (Прочетена 3274 пъти)

asgeor

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте, имам следния проблем - когато температурите са около и под 0 градуса колата (Kia Sportage III 2.0CRDI 184hp) започва да пали доста трудно - върти 5-10 секудни след това започва да се опитва да запали неуспешно, както се вижда в клипчето, само че това "притрисане" се повтаря доста пъти, докато накрая успява да запали. След като веднъж е запалила успешно, след това пали без проблем, докато не са минали поне 12-15 часа на доста студено време, без да е палена и проблемът съответно се повтаря. Карах я в няколко сервиза, но никъде не успяха да ми кажат от какво може да е причинен. Не са акумулатор или подгревни свещи (въпреки че свещите са оригиналните на 12 години, изглежда работят както се очаква). Прикачам и видео. Поздрави.

https://www.youtube.com/shorts/Y3HgHgIwM6E

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 252
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Този филм съм го играл. Имаш проблем във преходната букса към рейката на подгревните свещи. Кабела към рейката е клемперован , алуминиево ухо към медна жица , в клемперовката алуминия оксидира и се нарушава контакта . Първо започна да ми се проявява при -5гр на следващата година при 0гр на по следващата при 4-5гр и вече като се прояви на 8-10гр много ме ядоса и успях да го хвана. Преди това съм го търсил поне 3 пъти но не успях да го намеря защото връзката не е била толкова влошена и напрежение след лошата връзка имаше, та така провери това.

asgeor

• Новак
  • *
Този филм съм го играл. Имаш проблем във преходната букса към рейката на подгревните свещи. Кабела към рейката е клемперован , алуминиево ухо към медна жица , в клемперовката алуминия оксидира и се нарушава контакта . Първо започна да ми се проявява при -5гр на следващата година при 0гр на по следващата при 4-5гр и вече като се прояви на 8-10гр много ме ядоса и успях да го хвана. Преди това съм го търсил поне 3 пъти но не успях да го намеря защото връзката не е била толкова влошена и напрежение след лошата връзка имаше, та така провери това.

Здравей, много благодаря за информацията. Дали става дума за тази част: https://www.youtube.com/watch?v=kjMNPCFcuPE
Поздрави!

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 252
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Точно за това става въпрос.

asgeor

• Новак
  • *
Точно за това става въпрос.

Да, вчера проверих въпросния кабел и както се очакваше - беше се нацепил и оксидирал. Още веднъж, много благодаря. От изключителна помощ ми беше тази информация! :)