Автор Тема: AWD не работи при Спортидж 4  (Прочетена 4132 пъти)

Kudricio

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
AWD не работи при Спортидж 4
« -: Декември 06, 2025, 09:14:36 pm »
Здравейте,

много търсих, но не можах да намеря тема за това, защо отказва AWD системата при 4-та генерация.
Нямам никаква индикация на таблото, но и в кал и на подемник задния мост неще да се включи.

Ще съм много благодарен, ако някой сподели нещо от опит.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 841
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: AWD не работи при Спортидж 4
« Отговор #1 -: Декември 07, 2025, 11:27:59 am »
Ако не светва нищо на таблото, че задния мост в този момент не работи, как разбрахте, че имате проблем? NQ 4 има ли някаква диаграма, която да показва натоварването върху преден и заден мост?

При мен имаше проблем със заден мост на NQ5. Смениха маслена помпа  в Киа, по гаранция
Ама ако не светва грешка на таблото няма как а се разбере, че е от него. При мен се появяваше на  черна настилка, когато и подавах рязко газ за ускорение. След като се активира грешката идете в някой сервиз, който разполага със софтуер, за да я разчете. Не гасете колата, защото (поне при мен) грешката изчезва, след като се изключи от контакт
« Последна редакция: Декември 07, 2025, 11:37:14 am от justalittlesign »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1400
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #2 -: Декември 07, 2025, 07:35:55 pm »
Търси за спортидж 3, там е същото и има доста изписано.

Kudricio

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #3 -: Декември 16, 2025, 04:52:11 pm »
Здравейте,

не е същото с трета генерация. Иначе лесно се установява, когато е на сняг автомобила и боксува предния мост, задния не превърта. Също и при смяната на гумите, докато беше вдигната на крика.

Днес я закарах на диагностика в КИА и се оказа, че включвателя (халдекса) е заминал и трябва да се смени.