Автор Тема: Киа Венга автоматик - Не пали  (Прочетена 2586 пъти)

Nikoleta

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Киа Венга автоматик - Не пали
« -: Декември 14, 2025, 09:58:48 pm »
Здравейте! Имам Киа Венга автоматик 1.6 - 2011 година. Вчера вечерта се качам в колата и  запали, но при преместването на лоста на R усетих, че се движи много трудно от обичайното, но все пак преминах на задна изкарах колата. Сменяйки на D пак усетих, че лоста се мърда по-трудно, но влезе в позиция и колата тръгна, но по инерция. Усетих, че нещо не е добре и спрях, загасих я, но след това колата повече не запали и не подава газ. Загасих я, пробвах с другия ключ, но колата не запали и в крайна сметка минах на N,  за да я запаля и да я изтегля на място където да не пречи на движението. Колата е бензин - газ, има си гориво, на таблото не ми светна някаква грешка, преди да я преместя на N ми блокира волана, но след това се оправи. Според Вас къде може да е проблема? И бихте ли ми препоръчали добър автомонтьор в град Велико Търново, тъй като не зная такъв, а колата е в този град.

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 367
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Киа Венга автоматик - Не пали
« Отговор #1 -: Декември 16, 2025, 03:14:56 pm »
Колата отчита ли на таблото на коя предавка сте P, N, R, D, и някакви други необичайни светлини по таблото и да ли върти стартера

Nikoleta

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Киа Венга автоматик - Не пали
« Отговор #2 -: Декември 16, 2025, 07:34:17 pm »
Нямаше никакви необичайни светлини или сигнализации за грешка. Взеха я на ремонт с репатрак и днес се чух с майстора каза, че жилата били клеясали и успял да я оправи и сега било всичко наред. Утре ще я взема, надявам се да е само това проблема.