Автор Тема: Покупка на Kia XCeed PHEV - 2021  (Прочетена 2870 пъти)

Zoro by Joro

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Покупка на Kia XCeed PHEV - 2021
« -: Декември 26, 2025, 03:30:17 pm »
Здравейте.
Нов съм във форума, затова ако нещо объркам или темата ми не е за тук, моля за извинение и помощ да бъде преместена на коректното място.
Накратко - ориентирал съм се към покупката на Kia XCeed PHEV - 2021 г. Бюджета ми е 30 - 40 хил. лв и не знам нищо за модела. Харесва ми на външен вид и идеята, че е плъгин хибрид. Колата ще е за съпругата ми, която кара основно градско около 10-15 км. на ден / хадявам се повечето да е на ток/, разполагам и с гараж за зареждане.
Моля хора с реален опит да споделят своите впечатления от автомобила, за какво да внимавам при покупка, какво да бъде обслужено след покупка, какво мога да очаквам от двигателя, съединителя, скоростната кутия / автоматична/, и т.н.
Не намирам много обяви за такива автомобили.
Благодаря Ви предварително.

mancho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 106
Re: Покупка на Kia XCeed PHEV - 2021
« Отговор #1 -: Декември 28, 2025, 10:29:34 am »
Здравей, имаме Xceed, бензинов, колата е достатъчно прилична - удобна и комфортна (като за класа си и цената). Вече близо 80,000 км нямаме никакви кахъри. Беше семейна, сега вече жената я кара основно.
Във фирмата, к. работя имаме служебни Хюндай Айоник PHEV (системата е абсолютно същата)  - вече гонят 200к км - нямат проблеми - вървят си нормално и неуморно. На ток - 40-на км.
Относно поддръжка - по-скоро виж във форумите на хюндай... има доста повече phev.
Съвет: - Ако ще бъде градска кола - аз бих се насочил към бензин 1.0 ръчна скоростна кутия (7 дтц автомата - има немалко оплаквания) - доста прилични екземпляри има под 30к лв. Софийско градско едва ли ще е над 7-8/100. (със всички условности за трафик и т.н.)
Или направо електрически автомобил.

Успех
XCEED, 1.4 T-GDI, LX, MT

Zoro by Joro

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Покупка на Kia XCeed PHEV - 2021
« Отговор #2 -: Декември 28, 2025, 08:58:43 pm »
Благодаря Ви за мнението.
Днес гледах и покарах малко една Kia xCeed PHEV - честно казано много ми хареса.
Най-вероятно семейството ще премине от Шкода към Кия.......
Благодаря Ви пак за мнението.