Автор Тема: загуба на АНТИФРИЗ  (Прочетена 1898 пъти)

If HUDOJNIKA

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
загуба на АНТИФРИЗ
« -: Януари 31, 2026, 06:18:24 pm »
Здравейте колеги, имам Киа Просийд ГТ 2022 година. Вече е на 32 хил. км. Онзи ден ми се случи нещо странно. Както си изпреварвах колона от Тирове Ми светна съобщение за ниско ниво на антифриза. Спрях и установих, че нивото на антифриза е под минимума. Започнах да карам нормално в ниските обороти. След 20 кмн. долях 1л. антифриз. Колата НЕ промени нивото на температура на антифриза. Изминах още 35км. докато се прибрах, след което долях 1,5л. антифриз. Започнахме да оглеждаме, надухме на 1атмосфера и никъде НЕ установихме теч, спукан маркуч и какъвто и да било дефект. Нямаше антифриз в маслото, нямаше и масло в антифриза. Колата НЕ пушеше. Реших да покарам малко из града 10 мин., след което отидох в сервиза отново и нивото на антифриза си беше същото, на максимума. От сервиза казаха, че ще започнат да разгфлабят един по един пътищата на антифриза... Охлаждане на турбото и т.н. Никой НЕ желая да обиждан, но винаги ще забравят някое болтче да завият и хич НЕ ми се ще нова кола да я ... Някой ако е имал подобен проблем ще ви бъда благодарен да го споделите. Лека вечер на всички и до скоро !

Боби61

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 92
Re: загуба на АНТИФРИЗ
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2026, 12:22:22 pm »
Ако 32 хил. км. не си поглеждал антифриза е нормално да долееш.
Той се изпарява, а и не се знае колко е бил в началото.
Kia Cee'd SW I (facelift 2009) 1.4, 109 Hp Bifuel

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 832
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: загуба на АНТИФРИЗ
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2026, 07:10:48 pm »
Раноти парно и климатик нон стоп, нормално е! И при Спортаж е така.