Автор Тема: Къде се намира релето за задни фарове за мъгла?  (Прочетена 648 пъти)

Иван Атанасов Кр

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Къде се намира това реле, което включва задните светлини за мъгла - колата е КИА Сийд 2008 и няма предни фарове за мъгла. Искам да открия къде е релето за задните светлини за мъгла, за да взема от него сигнал, който да включва предни светлини за мъгла, които смятам да инсталирам допълнително. Това, което мога да кажа е, че при включване на задните светлини за мъгла се чува щракане някъде под волана, но преди да почна разглобяване търся повече информация, за да не ръчкам излишно някъде, където няма нужда. Благодаря!

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 361
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Къде се намира релето за задни фарове за мъгла?
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2026, 12:57:02 pm »
Ето ти ръководство там има схемите .но релето трудно ше го достигнеш по добре на буксата която е зад кората до педалите  до шофорската врата да се вържеш разгледаи схемите и си реши  https://www.gds-manuals.ru/

Иван Атанасов Кр

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2026, 01:34:24 pm »
Не разбрах добре къде е тази букса - под малката триъгълна кора, която е от лява страна дето се допира до шофьорската врата, или по- голямата кора, която е под волана. Уточни ми, моля те.

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2026, 02:40:38 pm »
Влез в радела ЕТМ в ръководството там са ел схемите .търсиш fog lamp иначе тази кутии  е релето а след релето отива в тази букса  но въобще има ли окабеляване до предна броня
« Последна редакция: Февруари 26, 2026, 02:42:10 pm от Бат Герги »

Иван Атанасов Кр

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2026, 03:50:20 pm »
Няма окабеляване за предни фарове за мъгла - аз ще си окабеля с допълнителни кабели (и реле). Иначе схемата за светлините я намерих, като съм я гледал и преди в друг сайт. Та тази схема ме подсети, че до километражното табло се подава напрежение от релето за задните фарове за мъгла. Така, чв свалих километражното табло, намерих къде се подава напрежение, което светва лампата, която показва за включени фарове за мъгла и прокарах оттам кабел до двигателния отсек. По- нататък, някой хубав ден, като имам време, ще довърша монтажа на предните фарове за мъгла.

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2026, 04:25:55 pm »
Да така е можеш да вземеш + и от лампата на таблото .в бушоните при двигателя мислям че има място да се монтира и релето за предните светлини  импредпазител понеже по схените където има такива има и   реле и предпазител  там просто се управлява масата на намотката от комфортният модул а + взема от релето на габарити ако ти е такава бушониерата при мотора
« Последна редакция: Февруари 26, 2026, 04:57:08 pm от Бат Герги »

Иван Атанасов Кр

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Март 01, 2026, 02:48:05 pm »
Ето как стана (преди изобщо нямаше фарове за мъгла) - сега има и светят и се включват и изключват от лоста за светлините - секцията за задни фарове за мъгла.
« Последна редакция: Март 01, 2026, 02:49:49 pm от Иван Атанасов Кр »