Автор Тема: Търся сервиз в София и окръга  (Прочетена 1202 пъти)

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 852
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Търся сервиз в София и окръга
« -: Юни 02, 2026, 08:08:14 pm »
Здравейте!
Къде обслужвате и поддържате автомобилите си, след като им е приключила гаранцията?
Сервизът на КМБ в София е толкова ангажиран, че  трябва да чакаш по месец, за да я вкараш, а пък ми предстои след няколко хиляди километра смяна на накладки и дискове.
Питах в няколко сервиза в София, никой не може да ги смени, защото електронната спирачка се освобождава със софтуер, който те нямат.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 263
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Re: Търся сервиз в София и окръга
« Отговор #1 -: Юни 04, 2026, 04:50:43 pm »
Малко е странно това за ръчната, вярно че със софтуер е най-лесно, но със сигурност има сервизно-мехатично откопчаване на ръчната, след това откачаш акумулатора и се работи на воля. При включване и издърпване на ръчната натяга се калибрира на ново и е ок. Вече има много модели и марки автомобили с ел ръчна и сервизите трябва да знаят тези тънки номера, освен ако не са слаби техници и не мислят.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 852
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #2 -: Юни 12, 2026, 03:36:49 pm »
Ми, ако знаеха, едва ли щеше да е нужен софтуер :) И какво точно ще откачат, след като колата е хибрид? Мерси, ама нагледал съм се на самоделни техники и псевдомайстори :)

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 263
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #3 -: Днес в 09:30:22 am »
Колега разбирам опасенията ви, но ако човек не знае какво прави, каквато техника и диагтостика да му дадат резултата винаги е един и същ. Това че е хибрид няма никакво значение при откачане на 12волтовия акумулатор хибридната част се деактивира. Трудно някой може да ме убеди че за смяната на  акумулатор трябва да се търси специализиран сервиз, все пак не може във всяко кътче на света да има фирмен /каквото и до значи/ ако искат да продават автомобили трябва така да направят така че елементарни операции по смяна на консумативи да се извършват и от външни сервизи.