Автор Тема: Повтаряща се грешка P0340, придружена от U0001.  (Прочетена 1125 пъти)

Деян

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте колеги,
Автомобилът е KIA SPORTAGE II (face lift), година 2009, 2.0 газ/бензин, 141 к.с., модел на мотора G4GC, VVTi.
На всеки около 90-100 км или 4-5 дни шофиране излиза грешка P0340 (Camshaft Position Sensor 'A' circuit malfunction), с която, не винаги, веднъж месечно, излиза грешка U0001 (High-Speed CAN Communication Bus failure). Като симтоматиката е следната:
Автомобила не може да излиза от ниски обороти, особено при изкачване. Остава в едни обороти от около 1800-2000 на трета или четвърта предавка и не ускорява, усеща се съвсем леко тресене когато е в това състояние. Забелязвам, че се случва предимно малко след като съм потеглил, дори и когато колата е загряла. Като навъртя повече километри и изчиства, но това не спира грешките. Те си излизат регулярно. Като това, което описах е понякога. Не го прави винаги.
Има ли някой опит с такава ситуация? Как може да се реши този проблем? Дайте съвет или ми препоръчайте специалист, който може да се справи със задачата.

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 370
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Повтаряща се грешка P0340, придружена от U0001.
« Отговор #1 -: Юни 11, 2026, 05:58:46 pm »
За първата грешка е хубаво да се провери окабеляването на сензора на изпускателният разпределителен вал и след това ако всичко е наред там да търсиш проблема под капака на клапаните дали е разтегната верига или проблем със cvvt механизъм  но на тамнотиват работите другата грешка е нещо с комуникацията  на CaN шината ама къде е проблема не знам но може първо  да огледаш буксите на компа за окисления  има някъде лош контак щом се появява от време на време или някъде масата да е окислена
« Последна редакция: Юни 12, 2026, 10:13:28 am от Бат Герги »