Автор Тема: Проблем с киа соренто 2004г  (Прочетена 382 пъти)

lilyy

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Проблем с киа соренто 2004г
« -: Юли 19, 2026, 07:23:10 pm »
Здравейте, имам проблем с моята киа соренто-2004г., 2500 куб.м , 140 коня. Загрява когато пусна климатика , обикновенно при балкански пътища,когато има наклон и се получава по голямо натоварване на двигателя. Ако не е пуснат климатика , няма проблем. Ако някой е имал същия проблем, моля да сподели.

lilyy

• Новак
  • *
Re: Проблем с киа соренто 2004г
« Отговор #1 -: Юли 19, 2026, 07:31:18 pm »
Забравих да пиша ,че е дизел.

Banyo

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Юли 20, 2026, 04:52:34 pm »
Като пуснеш климатика електрическата перка отпред пуска ли се? И когато загрее виското на другата перка сработва ли? Електрическата перка се управлява от климатичната система и би трябвало при пускане на климатика през реле да и подава захранване веднага. Ако не се чува вероятно от там тръгва проблема. Когато двигателя загрее виско муфата на перката която се върти от мотора би трябвало да сработи и да започне да смуче въздух през радиаторите и да не позволява да прегрява. Ако не я чуваш вероятно виското не сработва и трябва да се подмени.

lilyy

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Юли 20, 2026, 05:22:21 pm »
Сега пробвах пред вкъщи.Запалих колата без пуснат климатик,перката с виското си върти,но аз се прибрах преди малко , колата все още не е изтинала.Накарах жена ми да пусне климатика и електрическата перка се включи на момента.Възможно ли е от време на време някоя от двете да не тръгва,но аз няма как да видя и да разбера по време на движение.