Модели автомобили > Carnival

Вече полудявам братя

(1/2) > >>

marmorko:
Ако някой може да ми каже ,братя ,какво му е на ванчето ми и къде има читави сервизи на КИА ще черпя.Вана ми е  2003 година,2.9 TDCI При едно изпреварване ми блокира компесаторната клапа на турбото.Светна ми чека и колата мина в авариен режим.Оправих си я и ходих в сервиза на киа в горубляне да ми изтрият грешката.Платих си чинно 55 лева за дианостика и това се оказа такса за "час на смърта "на вана ми.От сервиза казаха че нищо не били пипали ,но в авариен режим колата работеше много по чисто.При средните обуроти колата почна да ми чука нещо като аванс и на средни обуротиняма мощност.На място колата се форсира нормално,турбото работи ,но в движение е мъртва.Отпушва чак към 3000 обурота.
Някакви идеи?

carnival:
Не ти ли намирисва на прескочил зъб(зъби) на ангр.ремък? На мен ми смениха ангр.ремък в КБГ-София. От тогава колата се държеше странно, ръмжеше, бучеше, цъкаше аванса от най-малкото натискане, тръгваше късно да опъва. Всичко ми мина през акъла, какви ли не майстори я слушаха, никой не се осмели да си помисли за неправилно зацепен ремък. Освен този, който я оправи. Казва се Владо и всички баровци в Пловдив го знаят, защото в лъскавите сервизи като се осерат, бате Владо им оправя нещата, нищо че гаража му е 3 на 4. Има много в главата и много опит. Потърси го ако искаш ще ти дам Н, на л.с.

Митето:
е ако верно се окаже прескочил зъб,верно ще слагам скрита камера в колата,като минавам през сервиза :)
Поне после да гледам къде са пипали crazy

carnival:
Идеята ми за твоя случай е прескачане на ремъка при онази ситуация с изпреварването, когато се е появил проблема. Историята помни такива случаи, че даже и късане на ангр.ремък при натиск за изпреварване или при превключване в надолнище и т.н.

marmorko:
Благодаря ви братя,сега вече съм обеден кога е станала белята.когато ми тестваха колата.Защото така тръгнаха че мен ме заболя сърцето,а на ванчето му се искаше да се изправи на задни копитца и да ги  изхвърли майсторите.След теста като се качих на колата ,тя ве4е не беше същата.Като срамежлива девственица след първия път.Едвам се здържах да не им тегля една майна,но!?!Пак ви благодаря  и ще сменям  или зацепвам пак ангренажния ремък. %) crazy. След смяната или зацепването ще кажа за проблема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия