Други > Дискусии/ Съвети

Правила на Форума

(1/1)

Пешо:
1. Писането на кирилица и на български език е задължително (все пак сме българи)!
2. Темите да се публикуват в раздела, за който се отнасят.
3. Избягвайте дублирането на теми. Ползвайте ТЪРСАЧКАТА преди да пишете, или проверявайте в темата FAQ в Основен раздел.
4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви.
5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.
6. За спам ще се считат всички теми, които не съдържат полезна информация за потребителите на форума и които по преценка на модератор или администратор косвено нарушават или могат да доведат до нарушаване на правилата.
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.
8. Като допълнение към т. 7, не са допустими дискусии с политическа, религиозна или порнографска тематика, както и обиди под каквато и да е форма. Не са допустими и обиди към притежателите на други марки автомобили и други автоклубове.
9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.
10. При ползването на аватари и потребителски имена, се спазват следните ограничения:
Забранено е използването на потребителски имена, дублиращи или наподобяващи като произнасяне или изписване съществуващи такива, с изключение на лични имена.
Забранено е използването на еротични снимки!
11. При системно нарушаване на правилата, промяна на модераторска редакция от потребител, както и при обида на потребител, модератор, администратор, на форума или клуба като цяло, може да се задейства процедурата за БАН и/или да се наложи ограничение на броя мнения, които съответния потребител може да публикува на ден. Процедурата за БАН е следната: първо се получава предупреждение (изписване под името и над аватара), втора стъпка БАН за една седмица и трета последна стъпка - вечен БАН! Искрено се надяваме да не стига до тази процедура, затова нека всички спазваме правилата!
Всички теми които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани и изтривани. Забранява се пускането на теми, в които се иска обяснение от модератор или администратор за заключване, преместване или изтриване на тема или мнение. Такива въпроси се задават чрез Л.С.
Като допълнение към горните правила, по отношение на раздел ПРОДАВА, се въвеждат следните правила:
12. Обявите задължително трябва да съдържат ясно описание със специфичните за стоката характеристики /марка, модел, за какъв автомобил е и т.н./, точно определена цена, начин за връзка, и по възможност снимки.
13 За извършваните чрез форума сделки, отговорност носят само и единствено продавача и купувача. Администратори, модератори и други потребители, свързани по какъвто и да е начин с форума, не са участници в процеса и не носят никаква отговорност, както и не предоставят информация за IP адресиили друга достъпна за тях информация.
14. Счита се, че всички, които извършват сделки посредством форума, са запознати с правилата и са напълно съгласни с тях.
15. Целта на обявите не е електронна търговия, а взаимопомощ. Обяви от търговци – физически или юридически лица, се публикуват в разделите за Платени обяви на форума след предварително съгласуване с администраторите на форума.
17. Моля потребителите, чиито обяви са дали резултата, който те търсят: продали са, купили са, или по какъвто и да е начин са си свършили работа, да добавят в заглавието този факт.

Моля всеки търговец да погледне следната тема:

Като допълнение, нека да разясня на колегите, които си нямат работа и пускат постове от сорта - "много е готина, успех с продажбата".
Такива постове съгласно правилата са чиста проба спам, тъй като се отклоняват от темата и я превръщат в чат. Обявите са за продажба, а не за разтягане на локуми. Който иска да купува, да контактува със собственика на ЛС или по телефона.
Моля всички да се въздържат от писането на такива постове.

Нека всички, които пишат заглавието на темите си в продава с главни букви, или използват удивителни, тирета, запетайки или други препинателни знаци, целящи изпъкване на темата сред другите, да имат предвид, че от сега нататък същите ще бъдат изтривани без предупреждение.
Същото се отнася и до постове и теми написани на латиница /изключение се допуска само за марки - напр. KIA, Boschmann, Sony и т.н./

Предупреждения се отправят постоянно, резултат няма. А и т. 1 и 4 са пределно ясни.
Всички теми, чиито заглавия съдържат думи, изписани с главни букви /ПРОМОЦИЯ, ДОГОВАРЯНЕ, ПЕРФЕКТЕН и т.н./ или на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение.
П.П: Предупреждението се отнася и за другите раздели, просто тук е най-често срещано.

За ненужни коментари (заяждане или друга форма спам), пуснати от един и същ потребител в две различни теми или след отправено предупреждение в конкретна тема, администраторите ще налагат ограничение на мненията на същия потребител (модул) за срок до 3 дни. Правилото влиза в сила от днес.


Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия