Модели автомобили > Clarus
Грижи за Кларуса
martin_mrv:
За съжаление и идея си нямам за реверанса, но все пак мисля че с един баланс на гумите (който предполагам е направен като си сменял гумите) си без приблеми. Аз поне до сега не съм имал ниакви прблеми с атмосферите въпреки че оригиналните гуми ги държахме доста дълго. Като ги свалихме си бяха равномерно износени от всякаде.
Придържай се до колкото е възможно до това което ти е написано на стикера на вратата и не му бери грижа.
jorko.b67:
Колега ivannlbc, посети който и да е гумаджия - там за всяка гума (като размер говоря) си имат табличка с това , колко трябва да бъде напомпана гумата. А на каква кола ще се кара - мисля,че няма значение.
D. Rachkov:
--- Цитат на: ivannlbc в Октомври 17, 2009, 06:23:25 pm ---Така като те слушам...при тебе е трагично положението бе човек :)
При мен скоростите си влизат, ама не е така мазно както при Пасата. За задната скорост си прав, с малко чалъм и си влиза.
Сега се сетих да те питам и за друго. Верно ли гумите трябва да са 2,4 атмосфери задните и 2,2 предните? Така си пише при мене на една бележка на вратата, ама чак не ми се вярва - много атмосфери са тва ;)
--- Край на цитат ---
колега поздрави за гумите които си избрал Нокиан аз от години карам с тази марка. Това обаче което пише на листчето не ми се струва реално. Моите са 205/55 r16 и ги правя на 2.2 а ти говориш за много по малки гуми 2.2 -2.4 атм няма как това е множко за такъв размер. Добра идея е да идеш на да питаш в гумаджииница наистина и после драсни някои ред какво са казали че стана интересно.
колкото до скоростите и аз сам карал кларуса на един приятел и сам забелязал че по трудно влизат така че явно е норм wall
ivannlbc:
Приятелю, 10 пъти вече гледам лепенката на вратата и все едно и също нещо пише - 195/95/14 - предни 2,2 ; задни 2,4. Независимо дали пълна с хора и багаж или не чак толкова. Аз съм в момента със 185/70/14 и пак ги помпя толкова. Четох в един сайт, че гумата е нормално да е някъде около 2,1 до 2,3 атм. за повечето коли. Като се има предвид, че Кларуса е малко по-тежка от средните и малки леки коли (визирам пикливи въшки от сорта на Рено 19 и Форд КА), значи не съм в голяма грешка с тва налягане в гумите.
Всеки майстор-гумаджия си говори различно, така че истината е някъде там. :)
Препоръчвам 2,3 плюс-минус 0,1 атм., независимо от размера. Все пак налягането в гумите се определя преди всичко от теглото на автомобила върху тях. Поне така разсъждавам аз, може и да греша.
ivannlbc:
Колеги, кога човек си няма късмет, ако ще да се на...такова - 'се тая.
Днес сутринта не щя да запали Кларуса. Снощи си вървеше перфектно - гасене, палене, без проблем. пркирах я пред нас и на сутринта - хлъц. Не знам какво е станало при -6 градуса нощеска, но бензин има, ток има в акумулатора да те утрепе...
Брат ми каза, че не достигал ток до свещите, затова. Закарахме я на майстор и като я оправи, ще ви кажа какво й е било.
И след това ако ми направи още 1 такъв номер, поправям я и я продавам. Аз вкарах сума ти пари в нея и ме е много яд като ме изоставя така.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия